Ostalo

Zavod za turizem in razvoj: Svet zavoda dal pozitivno mnenje Jožefu Horváthu

Kot smo že poročali, je Zavod za turizem in razvoj Lendava preko javnega razpisa iskal novega direktorja, saj trenutnemu, Romeu Vargi, kmalu poteče mandat. Svet zavoda je na svoji minuli seji pozitivno mnenje podal kandidatu Jožefu Horváthu, sicer prejšnjemu direktorju zavoda Profutura.
Omenjeni zavod trenutno (še) vodi Romeo Varga, a ker se slednjemu kmalu izteče mandat, se je svet zavoda (sestavljajo ga Igor Kolenko -predsednik, Helena Antolin Tibaut, Timea Gönc, Vesna Marton, Sven Sarjaš, Dušan Zver in Robert Berki) najprej z javnim razpisom za tem pa po zaključenem javnem razpisu s sejo podal v iskanje novega. Kot nam je dejal Igor Kolenko včerajšnji popoldan po telefonu, so se na omenjeni razpis prijavili štirje kandidati, in sicer: Zdajšnji direktor Romeo Varga, član sveta zavoda Dušan Zver, Monika Bači in Jožef Horváth.

Kot je dejal Igor Kolenko, so na omenjeni seji člani sveta zavoda pozitivno mnenje podali Jožefu Horváthu, pravniku, sicer nekdanjemu direktorju Zavoda za regionalni razvoj madžarske narodnosti Lendava, Profutura. Romeo Varga, trenutni direktor Zavoda za turizem in razvoj Lendava je na direktorski stolček sedel leta 2016. Takrat je konkuriral Martini Bukovec, ki je prav tako zaposlena v omenjenem zavodu. Kdo bo naslednja štiri leta dejansko vodil omenjeni zavod bo sicer odločil občinski svet Občine Lendava, na svoji aprilski seji.

“Kandidat mora imeti univerzitetno ali visoko strokovno izobrazbo s specializacijo oz. magisterijem, najmanj pet let delovnih izkušenj na vodstvenih delovnih mestih, imeti mora delovna izkušnje na področju dejavnosti zavoda, organizacijske sposobnosti, ki jih lahko dokaže s svojim preteklim delom, aktivno mora obvladati slovenski in angleški jezik ter funkcionalno madžarski. Kandidat bo k prijavi primoran predložiti vizijo zavoda za mandatno obdobje, življenjepis, ter dokazila o izpolnjevanju pogojev,” je med drugim pisalo v javnem razpisu.