Ostalo

Zaradi spornih sodniških odločitev nogometašice ŽNK Pomurje brez državnega naslova?

Branko Gros, predsednik ŽNK Pomurje Beltinci se je včeraj v zgodnjih popoldanskih urah obrnil na medije, saj je ta mnenja, da so sporne sodniške odločitve na minulih srečanjih ženske nogometne ekipe Pomurje le-tem speljale naslov državnih prvakinj.
Branko Gros, predsednik ŽNK Pomurje Beltinci, sicer nekdanji predsedniki MNZ Lendava, se je včeraj v zgodnjih popoldanskih urah obrnil na medije, saj je sodu izbilo dno zadnje nedeljsko srečanje proti Ljubljančankam, ŽNK Olimpijo. Gros trdi, da je ekipa znova, še tretjič to pomlad bila grdo oškodovana s spornimi sodniškimi odločitvami. Izvršni odbor kluba bo na četrtkovi seji prav zaradi teh dogodkov sprejel odločitev o nastopu na tekmi finala Ženskega pokala Slovenije.

So Pomurke nekomu v napoto?

“Vprašljiva je sama regularnost prvenstva SŽNL, poleg tega pa nam je povzročena tudi velika materialna škoda, saj imajo domače tekme z ŽNK Olimpijo in ŽNK Radomlje tudi precejšnji finančni učinek. Vse to so nam sodniki s svojimi napačnimi odločitvami – namernimi ali nenamernimi – preprečili. Ker je splošna ocena v klubu, da smo NZS ali še komu drugemu v ozadju očitno zelo v napoto in se našim dekletom onemogoča njihove športne dosežke na igrišču, ki si jih zaslužijo s svojim trdim delom, čeprav je klub vzgojil plejado reprezentantk, ki z veseljem nastopajo za državne reprezentance in prispevajo k njihovim dobrim rezultatom, bo IO ŽNK v četrtek, 24. maja 2018 odločal o tem, če bomo glede na navedena dogajanja na tekmi finala Ženskega pokala Slovenije sploh nastopili,” je oster Gros.

Gros ostro nadaljuje: “Mnogokrat sem izpostavil, da je potrebno na medsebojne tekme SŽNL, ko med seboj igrajo ŽNK Olimpija, ŽNK Radomlje in ŽNK Pomurje Beltinci, delegirati glede na kvaliteto ekip in zahtevnost tekem kvalitetne in nevtralne sodniške trojke. Na sestanku s klubi ženskega nogometa dne 13. marca 2018 v NNC Brdo pa je predsednik NZS Radenko Mijatovič to tudi obljubil, nihče nič ne stori v tej smeri. Smešno in žalostno obenem je bilo na tekmi 11. marca 2018 v Ljubljani, ko glavna sodnica Aleksandra Česen v drugem polčasu ni več želela soditi, češ, da ji iz nosa teče kri, na igrišču pa jo je zamenjal prvi pomočnik, ki več kot očitno ni bil sposoben odsoditi manj zahtevno tekmo, kot je bila predmetna. Na tekmi pa je bil verjetno “slučajno” mednarodni sodnik Rade Obrenovič, ki je imel s seaboj verjetno “slučajno” sodniško opremo in je v drugem polčasu vskočil kot prvi pomočnik. Trojka je v drugem polčasu s svojimi odločitvami grobo oškodovala ŽNK Pomurje Beltinci. Na tekmi 15. aprila 2018 je sodnik Stojanoski sicer tekmo dobro vodil, vendar nas je oškodoval za očitno enajstmetrovko, kar mi je potrdil tudi kontrolor sojenja pred tekmo SŽNL v Radomljah dne 13. maja 2018, Žiga Dobrun. Kaj pa nam to priznanje sploh pomaga? Zmaga na tej tekmi bi nam namreč prinesla prvo mesto v končnici in ugoden razpored, ki bi pomenil domači tekmi z ŽNK Olimpijo in ŽNK Radomljami.”

Gros omenja celo režiranje srečanja

“Kar pa se tiče zadnje tekme dne 20. maja 2018 v Ljubljani, pa odgovorne glede na obupno sojenje glavnega sodnika Bubka, ki je s svojimi odločitvami vplival na končni rezultat tekme, pozivamo, da odgovorijo, zakaj je bila menjana izkušena sodniška trojka z glavnim sodnikom Gornjakom na čelu, ki je bila prvotno delegirana za tekmo ŽNK Olimpija : ŽNK Telemach GMT Beltinci, potem pa je bila naknadno sprememba delegiranja in je bila na našo tekmo delegirana trojka z Alenom Bubkom na čelu, ki je hote ali nehote zrežiral tekmo, kar vedo verjetno več povedati drugi. Pa še zanimivost: Sodnik Gornjak je bil predelegiran na tekmo 3.SNL-vzhod Polana : Bogojina, ki ni odločala o ničemer in je bila za vsakega bežnega spremljevalca tretjeligaškega tekmovanja zaradi velike kakovostne razlike ekip zelo nezahtevna tekma. Pa še rezultat te tako pomebne tekme: 7:2 za Polano. Zdaj pa se človeku naj ne porajajo dvomi, a ne?”

Gros pričakuje opravičilo

“Upravičeno pričakujemo, da odgovorni stopite pred razočarane igralke in njihove starše, jim pogledate v oči in se jim opravičite za povzročene travme, ki jih te dni preživljajo, če res delujete pošteno in v interesu razvoja nogometa, kar za žensko ligo v TL 2017/18 ne moremo reči.

Prav tako do četrtka , 24. maja 2018, upravičeno pričakujemo ponudbo NZS za pokrivanje stroškov in višino same nagrade za nastop v finalu, saj sta finalista ekipi, brez katerih ne bi bilo mlajših reprezentanc NZS, zato si upravičeno zaslužita primerno nagrado za uvrstitev v finale, ker v klubu ne potrebujemo novih stroškov, če so sodniki, ali NZS ali ZNSS že mogoče  vnaprej določili zmagovalca pokala.

Vsekakor pa pred našo odločitvijo o nastopu v finalu pokala pričakujemo zagotovilo o sodniški trojki, ki bo svoje delo opravila pošteno in s svojim sojenjem ne bo vplivala na rezultat in našim mladim igralkam (povprečna starost ekipe je nekaj čez 17 let) nove travme in jih pahnili v izgubo volje do ukvarjanja z nogometom.

Od odgovornih v imenu igralk ŽNK Telemach GMT Beltinci, strokovni sodelavcev, tehničnega osebja kluba, sponzorjev in staršev pričakujemo ustrezen in odgovorno ravnanje v izpostavljenih zadevah.”