Ostalo

Zaradi preprodaje drog pridržani štirje osumljeni

Če smo včeraj poročali o zaseženem orožju in prepovedani drogi, so pomurski policisti tudi tokrat imeli polne roke dela in znova, v zaključku večmesečne akcije, ob pomoči policistov z drugih policijskih uprav zasegli drogo ter pridržali štiri osumljence.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije in policisti PU Murska Sobota so včeraj, predvčerajšnjim izvedli zaključek večmesečne kriminalistične preiskave zoper osumljene iz območja Ljubljane, Maribora in Pomurja, kateri so utemeljeno osumljeni, storitve vsaj 50 kaznivih dejanj neopravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 3. odstavku 186, člena KZ-1.

V tej zvezi so policisti in kriminalisti PU Murska Sobota v sodelovanju s policisti in kriminalisti PU Maribor in PU Ljubljana opravili pet hišnih preiskav pri šestih osumljenih.

Štirje osumljeni za preprodajo prepovedanih drog heroin so bili pridržani. 30 -letnika in 29 -letno osumljenko iz območja Murske Sobote, 40 -letno in 37 -letnega osumljenca iz območja Maribora bodo kriminalisti danes privedli k preiskovalnemu sodniku. Zoper 37 -letnega osumljenca iz območja Murske Sobote pa je bil podan razpis iskanja s prijetjem.