Ostalo

Zakaj na našem spletnem portalu prvič po letu 2007 nismo poročali o maturantskem plesu DSŠ Lendava? (POJASNILO)

Prvič po letu 2007 se je zgodilo, da na našem spletnem mediju Lendavainfo.com nismo poročali o maturantskem plesu zaključnih letnikov Dvojezične srednje šole Lendava. Po klicih in pisanjih staršev in dijakov na naše uredništvo, sedaj prilagamo pojasnilo.
Potem, ko se je čez vikend na nas obrnilo nekaj dijakov in staršev, ki so na našem portalu pogrešali poročanje in fotografije za njih pomembne prireditve, se čutimo dolžni pojasniti, zakaj je naše poročanje o dogodku izostalo. Naš namen je bil, tako kot vsa leta doslej, narediti nekaj posnetkov in poročati o tem, za dijake in njihove starše pomembnem dohodku, vendar smo bili pri tem na žalost onemogočeni, saj smo bili na zahtevo ravnateljice Silvije Hajdinjak Prendl v spremstvu varnostnika odstranjeni s prizorišča.

V dvorano najprej spustili, za tem fotografa pospremili iz dvorane z varnostnikom

To bi sodilo v rubriko saj ni res, pa je. Minuli petkov večer se je v dvorani Dvojezične srednje šole Lendava odvijal maturantski ples zaključnih letnikov. Ob našem prihodu je pomočnik ravnateljice Tibor Tomšič novinarko tednika Népújság in fotografa našega spletnega medija spustil v dvorano, kjer je že bila prisotna tudi snemalna ekipa lendavskega studia RTV.

Nekaj minut za tem je do fotografa našega spletnega medija Lendavainfo.com pristopil pomočnik ravnateljice Dvojezične srednje šole Lendava, Tibor Tomšič in ga pozval naj zapusti prizorišče, enako za njim še ravnateljica Silvija Hajdinjak Prendl, ki je zagrozila celo s policijo, v kolikor prizorišča ne zapustimo. Slednja je sicer fotografu našega medija ponudila možnost da naredi posnetke s tribune, vendar ker bi bile s tribune posnete fotografije neuporabne, smo bili primorani ponudbo zavrniti.

Selektivnost

Tako Tomšič kot Hajdinjak Prendlova sta dejala, da moramo dvorano zapustiti, ker se nismo najavili. Najavili!? Ni nam jasno zakaj bi se glede na dolgoletne izkušnje morali najaviti, zlasti glede na dejstvo, da smo do sedaj vsako leto lahko brez najave poročali o maturantskem plesu zaključnih letnikov Dvojezične srednje šole Lendava. Predstavniki drugih medijev so se seveda najavili po prejemu vabila. Vabila za prireditev (kot ostali mediji) nismo prejeli in tako za takšen pogoj nismo vedeli. Sicer pa bi se seveda vsekakor najavili.

Razumnega pojasnila za tako ravnanje predstavnikov šole nismo prejeli, zato lahko le domnevamo da je tak odnos do našega medija posledica dejstva, da je ravnateljica Silvija Hajdinjak Prendl tožbo, ki jo je pred časom vložila zoper urednika našega medija Leona Novaka, izgubila, o čemer smo obširno poročali, domnevamo pa, da tudi zato, ker smo pisali o slabšem vpisu na šoli. Od takrat dalje ravnateljica oz. njena pooblaščenka naslavlja na naše uredništvo dopise z zahtevami za brisanje člankov ter fotografij povezanih s šolo brez, da bi tovrstne zahteve tudi utemeljila, istočasno pa grozi z različnimi inšpekcijskimi službami. Na tovrstna pisanja nismo odgovarjali, jih pa hranimo v uredništvu.

Mešanje osebnih zamer in službe?

Z vsem dolžnim spoštovanjem do ravnateljice Silvije Hajdinjak Prendl lahko le domnevamo, da slednja ne loči med zasebnim in službenim delovanjem ter svoj položaj izrablja za svoje zasebne interese, kar vsekakor meče slabo luč ne le nanjo, temveč tudi na institucijo, ki jo vodi. Nad tem se bo moral zamisliti tudi svet zavoda. Tovrstni dogodki seveda ne bodo vplivali na način našega delovanja. Da delamo dobro, dokazuje dejstvo, da je v prvem polletju tega leta naš spletni portal obiskalo 22% več oseb kot v enakem obdobju lani, da v zadnjem obdobju dosegamo dnevno med 4.500 in 6.500 unikatnih obiskov, oziroma v zadnjih treh dneh skupno nekaj manj kot 30.000.

Zavedamo se, da se vsaka oseba ne more strinjati z vsem zapisanim, pa ne zgolj z zapisanim na našem spletnem mediju temveč govorimo širše, tudi za vse ostale medije. V poplavi različnih informacij verjamemo, da bo vsak lahko mirno našel svojo resnico, ki ji bo lahko sledil. Vemo, da nismo najboljši, da delamo slovnične napake, a se trudimo. Za vas. Že petnajsto leto. In tako bo tudi ostalo. Ne želimo konfliktov. Tistim, katerim nismo všeč polagamo na srce, da mirno zaobidejo naš spletni naslov, tistim, ki želijo z nami sodelovati pa sporočamo, da so naša vrata na Trgu Ljudske pravice 10 vedno odprta. Neprijetni dogodki kot je bil omenjeni v petek ter tožbe, inšpekcijski postopki (vsi so bili zaključeni v našo korist) pa kažejo, da smo pomembni. To nam laska, a nam hkrati daje odgovornost. To pomeni, da že petnajsto leto medij deluje dobro. Bralci, brez vas, ne bi bilo nas.

Uredništvo