Ostalo

Za večino šolajočih se danes začenjajo poletne počitnice

Danes se za večino šolarjev začenjajo najdaljše počitnice, ki bodo trajale do petka, 1. septembra. Izjema so le učenci devetih razredov, ki so pouk končali teden dni prej, maturanti in tisti s popravnimi izpiti.
Za večino osnovnošolcev in dijakov se danes začenjajo najdaljše počitnice v šolskem letu. Svojih šolskih obveznosti pa še ne bodo odložili tisti, ki bodo opravljali predmetne in popravne izpite. V šolske klopi se učenci sicer vračajo v petek, 1. septembra. V času poletnih počitnic so številne organizacije, društva in institucije za mlade pripravile počitniške tabore, delavnice in letovanja, nekateri tudi počitniško varstvo.

Za nekatere osnovnošolce sledijo predmetni in popravni izpiti, na visokošolskih zavodih sledi opravljanje preizkusov iz posebnih nadarjenosti, sposobnosti in spretnosti bodočih študentov, prav tako pa bodo že kmalu s svojimi uspehi seznanjeni tudi maturanti -govorimo tako za poklicno kot splošno maturo ter tudi z rezultati vpisov na fakultete.

Učencem, dijakom, njihovim staršem in zaposlenim v šolstvu je ob koncu šolskega leta čestital tudi minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Darjo Felda: “Vsem učenkam in učencem naj pred dokončnim pobegom v brezskrbnost poletnih dni čestitam za uspešno delo v minulem šolskem letu. Prepričan sem, da boste tudi med počitnicami ostali ustvarjalni, zvedavi in se septembra v šolske klopi vrnili polni zanosa. Čestitam tudi vsem dijakinjam in dijakom. Naj bo letošnje poletje ob zasluženem počitku radodarno tudi z novimi spoznanji o svetu in sebi. Letošnjim maturantom naj v času zadnjih preizkusov zaželim še nekaj sreče, predvsem pa samozavesti, da zmorejo.”