Ostalo

Za nami pasja vročina, pred nami prijetna ohladitev

Tretji vročinski val je za nami. V minulih dneh smo bili deležni temperatur vse tja do 34 stopinj Celzija, v naslednjih dneh pa bomo deležni prijetnih ohladitev. Dnevne temperature se ne bodo dvignile višje od 25 stopinj Celzija.
Če smo minuli teden bili deležni res visokih poletnih temperatur, nad naše kraje je namreč prišel tretji vročinski val, bodo dnevi, ki so pred nami, precej prijetnejši. Dnevne temperature se bodo gibale med 22 in 25 stopinjami Celzija, jutranje med 13 in 18. Takšne temperature bodo po zdajšnjih podatkih trajale vse do prihajajoče sobote. Minulo noč je bilo v južni polovici Slovenije sicer še deloma jasno, drugod pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki so najpogostejše bile na severu in severovzhodu.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. Ob morju bo večji del dneva pihal jugo, zvečer pa bo zapihal okrepljen severozahodnik. Najnižje jutranje temperature so od 15 do 20, ob morju 22, najvišje dnevne od 20 do 26, v južnih krajih do 30 stopinj Celzija. Možnost krajevnih neurij bo povečana po vsej državi. V torek in sredo bo nestanovitno in bolj sveže. Dopoldne bo precej sonca, predvsem sredi dneva in popoldne pa bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. V četrtek bo deloma jasno in povečini suho vreme.

Nad severnim delom srednje Evrope je ciklonsko območje. Hladna fronta je od severa dosegla Alpe. Pred njo priteka k nam z jugozahodnimi vetrovi topel in postopno bolj vlažen zrak.