Voznika in kolesar pod vplivom alkohola in preprečitev uradnega dejanja

Minuli vikend so policisti imeli polne roke dela s tremi vinjenimi vozniki, dva sta bila voznika osebnih avtomobilov ter en kolesar. Obravnavali so tudi preprečitev uradnega dejanja na Kuzmi.
Minuli petek, malo po 23. uri v naselju Gederovci voznik osebnega avtomobila v križišču z regionalno cesto ni upošteval prometnega znaka ustavi in je zapeljal na regionalno cesto, zato je v njegovo vozilo trčil drug voznik osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju pokazal 0,76 mg/l alkohola, pri drugem udeležencu pa 0,51 mg/l alkohola. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje, udeležencu pa bo izdan plačilni nalog. Oba voznika sta bila v prometni nesreči lažje telesno poškodovana. Nastalo je za okrog 13.000 evrov škode.

Kolesar pod vplivom alkohola

Minuli petek, malo po 21. uri je voznik kolesa v Lutvercih zapeljal na rob vozišča, izgubil oblast nad kolesom in padel. Zdravniške pomoči ni iskal. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,30 mg/l alkohola. Izdan mu bo plačilni nalog.

Preprečitev uradnega dejanja

Minulo soboto, malo po 20. uri sta policista PP Gornji Petrovci med kontrolo cestnega prometa v naselju Kuzma imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je na sovoznikovem sedežu vozil triletnega otroka in je pred policijskim postopkom na naslovu bivanja kršil javni red in mir. Osumljeni na kraju ni upošteval zakonitih ukazov policistov, zato so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Po uporabi prisilnih sredstev je osumljeni policistoma začel resno groziti, da ju bo pretepel in ubil. Zoper osumljenega je bilo odrejeno pridržanje. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,96 mg/l alkohola. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po 299. člena KZ-1.

“Voznike ponovno pozivamo, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. Dosledno naj upoštevajo cestno prometne predpise, prilagodijo hitrost svoje vožnje, upoštevajo varnostno razdaljo in skušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu. Za varno udeležbo v cestnem prometu sta nujna previdnost in strpnost vseh udeležencev,” so sporočili iz PU Murska Sobota