Sveže

Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja nezavarovano vozilo, ki je bilo neregistrirano, …

Pomurski policisti so se tokrat v naselju Pordašinci ukvarjali z voznikom, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter pri tem imel še kup prekrškov. Obravnavali so tudi tatvino kolesa ter pisanje grafitov.
Več kršitev cestno prometnih predpisov

Policisti PPP M. Sobota so včeraj med kontrolo cestnega prometa v naselju Pordašinci zaustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu in ni vozil po desnem smernem vozišču, glede na dovoljeno smer vožnje. V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozi neregistrirano in nezavarovano vozilo, z nameščenimi drugimi registrskimi tablicami in vozilo ni bilo tehnično brezhibno. Voznik je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Osebni avtomobil je bil zasežen. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Tatvina kolesa

Neznani storilec je včeraj med 8. in 12.30 uro v bližini podhoda na Bakovski ulici v Murski Soboti izvršil tatvino zaklenjenega moškega kolesa znamke MTB Flash črno rdeče barve. Nastalo je za okrog 200 evrov škode.

Grafiti, poziv javnosti

Policisti PP Murska Sobota v zadnjem času obravnavajo večje število pisanja grafitov po raznih objektih na območju mesta Murska Sobota. S tem se lastnikom objektov povzroča materialna škoda samo dejanje pa pomeni storitev kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari po I. odstavku 220. člena KZ-1, za katero je zagrožena kazen zapora do dveh let. Policisti pozivajo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o neznanih storilcih, da nas o tem obvestijo na tel. št. 113 ali na najbližjo Policijsko postajo.