Ostalo

Vokalna skupina BeleTinke pozlatele v Benetkah!

Vokalna skupina BeleTinke je sekcija Kulturno umetniškega društva Beltinci. Delovati je začela jeseni 2013 pod vodstvom Tjaše Šimonka. V omenjeni vokalni skupini sicer nastopa še nekaj deklet iz Lendave, ki so prvi majski dan iz Benetk v domače Prekmurje prinesle kar dve zlati priznanji.

“BeleTinke smo mlada vokalna skupina nasmejanih in talentiranih deklet iz Prekmurja, ki se družimo ob kvalitetnem prepevanju,” je moč prebrati na njihovi Facebook predstavitveni strani. Zadnje aprilske dni so dekleta preživela v Benetkah, kjer so se udeležile mednarodnega tekmovanja. 29. aprila so tekmovalni dan tudi uspešno opravile in bile nominirane za nastop v Grand Prix kategoriji, kjer tekmujejo najboljši zbori iz celega tekmovanja, ki se je odvilo prvi majski dan.

Da Prekmurke vedo kaj počnejo, je postalo jasno kmalu po končanem nastopu v Grand Prix kategoriji, saj so v rodne kraje prinesle prinesle kar dve zlati priznanji. Prvega so prejele za svoj odlični nastop, drugega pa kot posebno priznanje žirije za izvedbo “njihove” Coprnice Zofke. BeleTinke so se tako kar naenkrat hudomušno preimenovale v ZlateTinke! Še pred finalnim nastopom so dekleta zapele na prijateljskem koncertu v Vivaldijevi cerkvi.

Minula odličja

Kot svoje največje dosežke dekleta štejejo zlato priznanje, ki so ga osvojile jeseni 2014 na mednarodnem zborovskem tekmovanju Praga Cantat na Češkem, ter srebrno priznanje v folklorni kategoriji in zlato v kategoriji ženskih pevskih zborov, ki so ju osvojile jeseni 2015 na mednarodnem zborovskem tekmovanju Canta al mar v Španiji. Jeseni 2015 so se udeležile tudi regijskega tekmovanja, kjer so prejele srebrno priznanje in priznanje za obetavno malo pevsko zasedbo ter nagrado občinstva. Leta 2016 so se dekleta odpravila na mednarodno zborovsko tekmovanje v Bratislavo, kjer so prejele srebrno priznanje v kategoriji ženskih pevskih zborov in zlato priznanje v folklorni kategoriji. Istega leta so na regijskem tekmovanja Sozvočenja 2016 v Ljutomeru zmagale s svojim programom Bistvo ženske ljubezni in se tako udeležile finalnega koncerta v Slovenski filharmoniji.

Vokalno skupino sestavljajo: Tjaša Šimonka, Barbara Šipoš, Mima Nabergoj, Noémi Végi, Katja Šimonka, Danijela Čurič, Tina Šendlinger, Petra Vučko, Martina Žerdin, Tjaša Sobočan, Damijana Žalig in Saša Režonja.