Sveže

Vinjen in brez veljavnega vozniškega dovoljenja povzročil prometno nesrečo, v Ljutomeru poštarko ugriznil pes

Včeraj, malo po 17. uri se je v naselju Vanča vas zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov, v Ljutomeru pa je poštarko med opravljanjem dela ugriznil pes.
Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zapeljal levo in trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil voznice. Nato je voznik zapeljal na dvorišče stanovanjske hiše, kjer je poškodoval živo mejo, žično ograjo in betonske sohe. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku je pokazal 0,71 mg/l alkohola.

Odrejen in opravljen je bil strokovni pregled. Voznik je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pri sebi ni imel dokumentov vozila. Zoper voznika osebnega avtomobila bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu. Oba udeleženca prometne nesreče sta bila lažje telesno poškodovana.

Pes ugriznil poštno delavko

Med dostavljanjem pošte je poštarko na območju Ljutomera ugriznil pes, kateri ni bil privezan in je pritekel z dvorišča. O dogodku bo obveščena Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Območni urad M. Sobota, nakar sledi ustrezen ukrep.

“Policisti okoliščine še preverjamo, opozarjamo pa, da je potrebno zagotavljati fizično varstvo psov tako, da je pes na javnih mestih na povodcu – če je pes nevaren mora imeti še nagobčnik, doma pa storiti vse potrebno, da žival sama ne more zapustiti kraja. Vsakršna odgovornost je na strani skrbnika,” so sporočili iz PU Murska Sobota.