Ostalo

VIDEO: V prijateljskem srečanju Nafta 1903 ugnala Ljutomerčane

V lendavskem Športnem parku se je minulo soboto odvijalo prijateljsko nogometno srečanje med Lendavčani in Ljutomerčani. Tokrat so se modro-beli pomerili proti tekmecu iz lige in srečanje zaključili z golom več, kljub izenačenem rezultatu v polčasu.


Lendavčani so se minulo soboto v prijateljskem obračunu pomerili proti Ljutomerčanom in nepričakovano naleteli na precej razigranega nasprotnika. Maloštevilni gledalci so na lendavskem stadionu videli eno izmed atraktivnejših srečanj v beri prijateljskih obračunov, padlo pa je tudi skupno kar sedem golov. Gosti so se na igrišču predstavili kot čvrsti nasprotnik, rezultat prvega polčasa pa je bil izenačen, 2:2.

V prvem polčasu sta obe moštvi vodili dobro in zanimivo igro, ki je bila polna tempa in borbenosti. Domači so sicer imeli nekoliko več pobude za žogo, gosti pa so bili dobro postavljeni in nevarno pretili iz protinapadov. V moštvu “naftašev” tokrat ni bilo branilca Maleševiča, kar se je zelo poznalo pri igri domače enajsterice v fazi branjenja.

Strelski pohodi modro-belih so se začeli že v peti minuti srečanja. Kot prvi je srečo poizkusil Vinko, a je žoga preletela levo vratnico. Le pet minut kasneje je poizkušal zadeti tudi Monjac, a prav tako brez sreče. V 21. minuti beležimo strel Novinića, a je žoga končala v rokah vratarja prleške ekipe. Prvi so na srečanju iz protinapada povedli gosti in sicer v 25. minuti. Domačo mrežo je zatresel še pred kratkim igralec Nafte 1903, Lotrič, ko je žogo v gol poslal pod prečko z leve strani. Izid je kmalu za tem na 1:1 izenačil hitri Vinko, v 31. minuti, ko je v gneči pred vrati gostov porinil usnje v mrežo z dobrih dveh metrov.

Le minuto za izenačenjem so znova uspešni bili domači, natančneje znova Vinko. Obramba gostov je, v prepričanju da je žoga izven igrišča, popustila, kar je bila sijajna priložnost za nov zadetek, katerega je že omenjeni seveda uspešno izkoristil. V 40. minuti je Monjac zapretil z udarcem z glavo, žoga pa je ob tem švignila mimo vrat. Gostje so za tem dosegli izenačujoč zadetek in sicer v 42. minuti, po nesporazumu v domači obrambi. Napako je uspešno izkoristil Celec.

V drugem polčasu je tempo obeh ekip nekako splahnel, obema ekipama pa je bila želja doseči nov zadetek. Srečanje se je odvijalo na sredini igrišča, takrat med drugim beležimo tudi poizkuse Ilića in Vöröša. Izid je na 3:2 povišal  Cekovski, ki je vstopil v igro v nadaljevanju. Zadetek je na 4:2 povišal Zagorec, v 79. minuti, z izjemno lepim udarcem z glavo po kotu z desne strani. Končni izid 4:3 je na zelo kakovostnem srečanju iz protinapada pet minut pred koncem tekme postavil Kardinar.

Nafta 1903 – Avtorajh Ljutomer 4:3 (2:2)

Mladinci in veterani

V predtekmi so na igrišču z umetno travo pri DOŠ 1 Lendava, mladinci Nafte 1903, gostili moštvo HNK Varaždin. Srečanje so domači izgubili z 1:3. Strelec edinega zadetka za Lendavčane je bil Lucian Pozsgai, po samostojnem prodoru. Žogo je preko vratarja spravil pri izidu 2:0 za goste.

V sklopu mednarodnega sodelovanja Športnih zvez Lendava in županije Zala, sta se v mestni športni dvorani v Zalaegerszegu v povratnem srečanju pomerili veteranski moštvi FC ZTE-a in NK Nafte iz Lendave, kjer so bili tokrat uspešnejši Lendavčani. Čeprav so gostitelji že vodili z 2:0 in 3:1, so gostje iz Lendave le uspeli nadoknaditi zaostanek in nato v drugem delu z edinim zadetkom Drvariča, zmagati. Zadetke za Nafto so dosegli: Drvarič 2, Oletič, Šabjan in Horvath. Srečanje je trajalo 2×30 minut, po sistemu igralcev 6+1.

FC ZTE veterani – NK NAFTA veterani 4:5 (4:4)