VIDEO: Nova skladba z videospotom glasbene skupine Peter’s pan pod vodstvom Lendavčana Petra Pala

Glasbena skupina Peter’s pan, katero vodi Lendavčan Peter Pal, je izdala svoj najnovejši videospot k pesmi z naslovom Véletlen (Slučajno). Gre za prav poseben projekt, saj je pesem prva iz prihajajoče plošče zasedbe.
Glasbena skupina Peter’s pan, ki je svojo pot začela lansko pomlad in sicer pod vodstvom Lendavčana Petra Pala, preigrava svojstveno pop glasbo, ki jo zaznamujejo rock in folk elementi. V minulem letu so se predstavili na Madžarskem, v Sloveniji in na Slovaškem ter izdali več glasbenih spotov. Spot pesmi Csitítgató (“utiševanka”), se je na največjem tekmovanju videospotov na Madžarskem (V. Magyar Klipszemle) uvrstila med prvih pet v kategoriji posebnih vizualnih efektov, leto 2022 pa so pričeli kot nagrajenci programa Nagylemez, v sklopu katere pripravljajo svojo prvo ploščo.

Pesem Véletlen govori o edinstvenem srečanju dveh ljudi, ki se zgodi kar tako, nevede in nepričakovano. V spotu, narejenem s posebno videotehniko, nastopata lutki, ki obstajata v svetu domišljije, ki pa spominja na rojstno mesto ustvarjalca vizualne podobe spota, kamermana in montažerja Gergelya Turánija. Spot je nastal zahvaljujoč strokovni pomoči režiserja Dávida Burkusa in glasbenih producentov Gáborja Várija in Gáborja Biksija, ter Zoé Tuáni, Domonkosa Gyöngyija s sodelovanjem Petra Pala. Skupina Peter’s pan bo letos poleti nastopila tudi v Lendavi.