Ostalo

VIDEO: Nafta 1903 uspešno tudi proti Aluminiju

Lendavska Nafta 1903 se je včerajšnji pozni popoldan v prijateljskem pripravljalnem srečanju pomerila proti prvoligašu iz Kidričevega, Aluminiju. Modro-beli so prikazali dobro in kakovostno igro, kateri nasprotnik ni bil kos. Srečanje se je zaključilo z rezultatom, ki je bil v prid Lendavčanov.
V drugem prijateljskem pripravljalnem srečanju se je lendavska Nafta 1903 pomerila proti ekipi Aluminija iz Kidričevega. Srečanje se je odvilo na domačem terenu, modro-beli pa so prikazali dobro in kakovostno igro, katero so na koncu kronali z zmago. Končni rezultat srečanja je bil 3:2, v prvem polčasu pa so modro-beli dosegli kar dva zadetka. Uspešna sta bila Vedran Vinko in Mihael Rebrnik, v tretjem polčasu pa je za vodstvo s 3:0 zadel Stjepan Oštrek. Rezultat je na 3:1 znižal David Flakus Bosilj, za 3:2 pa je dobro minuto pred koncem rednega dela zadel Tilen Pečnik.

Tri podaljšanja pogodb in nova okrepitev

Vodstvo Nafte 1903 se trudi do pričetka jesenskega dela prvenstva v 2. SNL, zaokrožiti igralski kader, potreben za dolgo in zahtevno drugoligaško tekmovanje. Trener Dončič bo lahko v sezoni 2021/22 računal na tri izkušene igralce, ki so v minuli sezoni bili nosilci igre NK Nafte 1903. Tako so v teh dneh pogodbe podpisali igralec sredine igrišča, domačin Mitja Novinič za eno leto, pogodba prične veljati od danes do 30.6.2022 ter napadalec Vedran Vinko, prav tako za eno leto. Pogodba prav tako prične veljati danes do 30.6.2022.Omenimo naj, da sta oba svojo bogato igralsko pot pričela prav v lendavski Nafti. Od danes do 30.6.2023 je zvestobo klubu podaljšal tudi igralec sredine, 25-letni Mihael Rebernik. Lendavskemu klubu pod griči se je pridružil 20-letni napadalec Marsel Stare, ki je prišel iz prvoligaškega kluba Tabor Sežana. Slednji je v treh sezonah odigral 28 tekem.