Sveže

VIDEO: Nafta 1903 se je z včerajšnjo zmago zavihtela na tretje mesto prvenstvene tabele

Lendavska Nafta 1903 je včerajšnji popoldan odigrala zaostalo srečanje in sicer srečanje 10 kroga 2. državne nogometne lige. Srečanje se je odvilo v Grosupljem, modro-beli pa so srečanje dobili s prepričljivih 1:3 in se tako zavihteli na tretje mesto prvenstvene tabele.
Lendavčani so se včeraj odpravili v Grosuplje, kjer so se proti tamkajšnji ekipi Brinje pomerili v zaostalem, desetem krogu 2. državne nogometne lige. Sodeč po videnem, so modro-beli prikazali lep nogomet, na obeh straneh pa je bilo moč videti kar nekaj priložnosti, pri čemer so jih modro-beli nanizali bistveno več in praktično čez celotno srečanje imeli pobudo za igro. To se je seveda poznalo tudi pri končnem rezultatu, saj se je srečanje zaključilo v korist Lendavčanov.

Domači povedli že v prvi minuti

Začetek srečanja za modro-bele ni bil najbolj obetaven. Po tem, ko se gledalci še niso pošteno namestili na svoje sedeže, so domači povedli. Bilo je v prvi minuti srečanja. Gostitelji so mrežo gostov zatresli po protinapadu, katerega je začel kapetan Lan Piskule, s strelom z leve strani kazenskega prostora pa ga je uspešno zaključil Jure Perger. Vratar modro-belih je bil sicer tukaj precej nemočen, nekoliko pa je zatajila obramba Lendavčanov.

Je pa bilo vse drugače v nadaljevanju, ko je lendavska enajsterica pričela pritiskati na vrata domačih in 22 minut kasneje dosegla izenačenje iz bele pike. V 23. minuti je, po prekršku nad Tonijem Lunom Bončino, z bele točke izenačil natančni Stjepan Oštrek, ki se je v minulih nekaj srečanjih že večkrat izkazal kot ključni igralec pred golovo črto. Do konca prvega polčasa so modro-beli, natančneje vnovič Stjepan Oštrek, bili uspešni še enkrat.

Piko na i dodal Toni Lun Bončina

V drugem delu je motivacija domačih nekoliko padla, modro-beli pa so to izkoristili že pet minut po prvem sodniškem žvižgu v drugem delu. Toni Lun Bončina je bil tisti, ki je rezultat popravil na 1:3, to pa je bil tudi končni rezultat srečanja. Lendavčani, ki so se torej povzpeli na tretje mesto, bodo v nedeljskem obračunu s Kranjčani pod lendavskimi griči lovili peto zmago v nizu.

Nafta 1903 – Brinje Grosuplje 1:3 (1:2)

Gledalcev: 150, sodniki: Jerič Anže (glavni sodnik), Brezar Davor (1. pomoč), Antolič Jean (2. pomoč). Delegat: Turk Janko.
Strelci: Brinje Grosuplje: 1:0 Jure Perger (1.). Nafta 1903: 1:1, 1:2 Stjepan Oštrek (23. – 11m, 42), Toni Lun Bončina 1:3 (50.).