Ostalo

VIDEO: Modro-beli izgubili proti Jadranu iz Dekanov, Primorje Nafto 1903 potisnilo na drugo mesto

Lendavska Nafta 1903 si je v predzadnjem krogu, ta se je odvil minulo soboto, privoščila neverjeten spodrsljaj. Modro-beli so srečanje proti Jadranu iz Dekanov izgubili, a ker je srečanje med Primorjem in Triglavom iz Kranja bilo rešeno v korist Primorja, je slednje Nafto 1903 potisnilo na drugo mesto. Modro-beli so se tako znašli v izjemno neugodni situaciji.
V predzadnjem krogu 2. državne nogometne lige, ko bi zadeva za Nafto 1903 lahko bila praktično rešena, so si modro-beli privoščili neverjeten spodrsljaj. Pred kakimi 200 gledalci so se udarili proti Jadranu iz Dekanov v gosteh ter bili poraženi. To je seveda pomeni, da so modro-beli včerajšnjo tekmo med Primorjem in Triglavom gledali s strahom, strahovi pa so se uresničili, saj so srečanje dobili Primorci in lendavsko enajsterico potisnili na drugo mesto prvenstvene tabele. Slednji imajo točko več.

Žal pa na omenjenem srečanju ne gre spregledati oškodovanja, ki ga je bila deležna prav lendavska Nafta 1903. Domači so namreč oba zadetka dosegli iz sumljivo dosojene enajstmetrovke, pri tem pa velja poudariti še, da je srečanje sodil sodnik Alen Bubek, ki prihaja iz Nove Gorice. Takšno pomembno srečanje bi tako torej lahko bilo precej kontaminirano, a odločitev prepuščamo vam. Ajdovci imajo tako sedaj po včerajšnji zmagi nad Triglavom točko več, vse pa se bo, kot kaže, odločalo prav v zadnjem krogu.

Srečanje je sicer odločil Matija Burin, ki je bil iz 11-metrovke uspešen kar dvakrat in sicer v drugem polčasu. Prvič je mrežo modro-belih zatresel v 55. minuti, drugič pa v 78. Modro-belim tako žal ni uspelo srečanja niti izenačiti, kljub dejstvu, da so prikazali dobro igro.

Jadran Dekani – Nafta 1903 2:0 (0:0)

Gledalcev 200, sodniki: Bubek Alen (glavni sodnik), Jug Tadej (1. pomoč), Krapež Andraž (2. pomoč). Delegat: Hafner Marko
Strelci: Jadran Dekani: Matija Burin (55., 78. -oboje 11m).