Ostalo

VIDEO: Kljub dobri igri, Nafta 1903 na prijateljskem obračunu klonila proti Mariboru

Za Nafto 1903 je prvi pripravljalni obračun. Srečanje proti Mariboru v gosteh minulo soboto -srečanje bi sicer moralo biti odigrano v Lendavi na tukajšnjem igrišču z umetno travo, je za modro-bele kljub porazu s 4:2 bilo odlično. Pobudo za žogo je praktično čez celoten obračun imela prav lendavska Nafta 1903.
Nafta 1903 se je minulo soboto odpravila v Maribor, na svoje prvo pripravljalno srečanje in v Ljudskem vrtu kljub porazu, prikazala dobro igro. Prav Lendavčani so bili tisti, ki so zadeli prvi a še pred tem uspešno ubranili skorajšnji zadetek domače ekipe. Pred Lendavčani je seveda še kar nekaj pripravljalnih srečanj, mi pa se sedaj osredotočimo na srečanje v Mariboru.

Domači bi lahko povedli že v četrti minuti, a je žoga na poti proti mreži zadela Šerugo. Že čez deset minut so na pravem mestu bili Lendavčani, natančneje Monjac, ki je po dvoboju z Obradovićem poslal žogo v desni kot mariborskih vrat. Na izenačenje ni bilo potrebno čakati dolgo, saj je že čez tri minute iz bele točke, ta je bila dosojena zaradi prekrška nad Boharjem, za 1:1 zadel Vršič. Ta je znova poskušal še v 37. minuti, a brez uspeha.

V 42. minuti vodstvo Maribora z 2:1. Kabha je začel z natančno podajo do Mešanovića, ki ga je s prekrškom v kazenskem prostoru ustavil Leuštek. Sodnik Tkalčič je znova pokazal na belo točko, vlogo izvajalca strela, pa je prevzel Tavares in jo tudi uspešno opravil. Prvi polčas se je tako končal z minimalnim vodstvom Maribora, žogo pa je Nafta 1903 imela v svoji posesti bistveno več kakor domača ekipa.

V drugem polčasu je Maribor nastopil s povsem spremenjeno enajsterico. V 60. minuti so si modro-beli priigrali izenačenje za 2:2. Najprej je do udarce iz bližine prišel Osmanaj, ob posredovanju Koblarja in Irgoliča pa je žoga zadela prečko, se odbila do Vinka, ta pa jo je brez težav potisnil čez golovo črto.

Že čez šest minut pa so domači znova zatresli gostujočo mrežo. Aplavz si je tokrat z atraktivno potezo prislužil Dino Hotić, ko je po spretni samostojni akciji dodal še natančen udarec z razdalje. Maribor je povedel s 3:2. V 72 minuti je do udarca prišel še Sunny Omoregie, a je ta zletela mimo vratnice.

V 80. minuti je v vratih Nafte 1903 Jurico Valentića zamenjal mladi Marko Lőrinc. Čez tri minute ga je po podaji Uskokovića premagal Baide z desne strani in tako postavil končni rezultat srečanja, 4:2.

Maribor – Nafta 1903 4:2 (2:1)

0:1 – Monjac, 14.
1:1 – Vršič, 17.
2:1 – Tavares, 42. (11m)
2:2 – Vinko, 60.
3:2 – Hotić, 66.
4:2 – Baide, 83