Sveže

VIDEO, FOTO: Nafta 1903 se je prebila v naslednji krog pokalnega prvenstva

V tekmi za Pokal Pivovarne Union Slovenije so igralci lendavske Nafte 1903 gostili moštvo Fužinarja iz Raven na Koroškem in ga v izrednem zanimivem srečanju ugnali v nadaljevanju s 3:2. Gostitelji so v osmini finala nastopili brez nekaterih standardnih igralcev (Novinič, Živko, Rebernik, Galoši in Fekete). Srečanje je minilo v znamenju močnega vetra, ki pa modro-belim ni pokvaril načrtov.
Začetek srečanja je pripadel gostom, ki so že v 4. minuti povedli z zadetkom Gašperja Koritnika. Omenjeni je preigral nekaj obrambnih igralcev domačih in žogo poslal nizko za hrbet domačega vratarja Raduhe. Za tem se je igra vse do 24. minute odvijala med obema kazenskima prostoroma brez priložnosti tako na eni kakor tudi drugi strani. V 24. minuti je z roba kazenskega prostora močno sprožil Potokar, katerega žoga je končala v spodnjem desnem kotu domačih vrat za vodstvo gostov z 2:0. Sledil je nevaren strel Horvata, katerega pa je vratar Raduha k sreči uspel ukrotiti. Izid je za tem znižal Bizjak po podaji Meshacka po levi in z močnim strelom zadel v daljši kot vrat gostov. Le dve minuti sta bili potrebni, da so gostitelji rezultat izenačili na 2:2. Žoga je po samostojni akciji Oštreka končala z kakih 18 metrov v prav tako daljšem kotu vrat Mrežarja.

Drugi del so bolje začeli domači. Meschakov strel v 57. minuti je končal visoko preko vrat. Gostje so z menjavami in svežimi igralci želeli spremeniti tok tekme, vendar jim to ni uspelo. Končni izid tekme je postavil Bence Szabó in sicer v 65 minuti, ko je močnim strelom v sredino vrat z 18 metrov dosegel lep zadetek za zmago domačih (3:2), kar pomeni uvrstitev domačega moštva v naslednji krog pokalnega tekmovanja. Gostje iz Raven na Koroškem so po zadetku prevzeli igro v svoje noge, ter prevladovali na igrišču. Izvedli so kar nekaj nevarnih napadov na vrata Raduhe, ki pa se v nadaljevanju ni dal presenetiti.

Nafta 1903 – Fužinar Vzajemci 3:2 (2:2)

0:1 Gašper Kotnik
0:2 Matej Potokar
1:2 Jaka Bizjak
2:2 Stjepan Oštrek
3:2 Bence Szabó