Sveže

VIDEO, FOTO: Nafta 1903 klonila proti Celjanom

Pred okrog 280 gledalci se je včeraj v lendavskem športnem parku odvilo pokalno srečanje Nafte 1903 in Celja. Prvi krog pokalnih obračunov je tako z včerajšnjimi srečanji končan, Nafta 1903 pa je, kljub dobri igri, bila primorana priznati premoč Celjanom.
Včeraj je bilo na sporedu še osem pokalnih obračunov, s tem pa se je prvi krog pokalnega plesa tudi zaključil. Nafta 1903 je včeraj gostila Celjane, prisotni gledalci pa so se za hip lahko spomnili prvoligaških dvobojev obeh ekip. Na žalost pa so modro-beli, kljub dobri igri in številnim priložnostim, bili primorani priznati poraz z zgolj golom razlike.

Že v začetku so nevarno zapretili Lendavčani, ko je Noviniću zmanjkalo nekaj natančnosti. Celjane je v 17. minuti v vodstvo popeljal Luka Šušnjara, ko je po podaji Rudija Požega Vancaša premagal vratarja modro-belih, Florijana Raduho. Gledalci so po prvem strelu hitro videli vsaj tri zaporedne priložnosti domačih, a je vse pri priložnostih tudi ostalo. Podobno je bilo tudi pri gostih, ki so v nadaljevanju zatresli prečko vrat Nafte 1903.

Prvoligaš se seveda ni pustil presenetiti. Kmalu za tem, natančneje v 44. minuti so grofje znova bili uspešni, ko je mrežo domačih, po podaji Luke Žinka zatresel Požeg Vancaš. Tudi v drugem delu srečanja so gledalci gledali zanimiv nogomet, znova kar nekaj priložnosti tako na eni kakor tudi na drugi strani. Tempo so tudi v nadaljevanju diktirali gosti, ko so domači nogometaši le prišli do znižanja zaostanka.

Za častni zadetek je poskrbel Liridon Osmanaj, a gol nekdanjega upa Maribora ni bil dovolj za preobrat Nafte 1903, pa čeprav je kazalo, da bi domači, v kolikor bi imeli na voljo še nekaj minut, morda dosegla izenačenje. Med drugim velja pri tem omeniti še, da so Celjani od 56. minute igrali z igralcem manj, saj je zaradi nabirke rumenih kartonov iz igrišča pravočasno moral oditi Bian Paul Šauperl.

Trener Nafte 1903, Franc Fridl po srečanju: “Srečanje ni bilo slabo, vendar nekako dobimo otročje gole. Moramo se zavedati, da moramo vseh devetdeset minut biti maksimalni in da se vsaka napaka kaznuje. Še posebej proti prvoligašu. Seveda je tako tudi v naši ligi tako, kar pomeni, da se moramo še česa naučiti. Slabi smo bili 5-10 minut in takrat se je odločilo srečanje. Seveda ne glede na današnjo tekmo, gremo v soboto na maksimum. Imamo na voljo dva dneva za počitek.”

Nafta 1903 – Celje 1:2 (0:2)

Šušnjara (17′), Požeg Vancaš (44′), Osmanaj (84′)