Sveže

VIDEO, FOTO: Mlada mariborska ekipa prvo srečanje v Lendavi končala uspešno

V prvem krogu mladinske lige prvakov je mariborska ekipa kot domačin v lendavskem športnem parku z zadetkom ugnala goste, mladinsko ekipo moskovskega Spartaka. V polno je zadel prekmurec, Tomi Horvat.
Nogometaši Maribora in moskovskega Spartaka so včeraj ob 20.45 začeli dvoboj 1. kroga lige prvakov in pri tem bili z izenačenim rezultatom uspešni, že v popoldanskih urah pa sta se v mladinski ligi prvakov pomerila podmladka obeh klubov. Srečanje se je odvilo v lendavskem športnem parku, okrog 700 gledalcev ljubiteljev nogometa pa je na omenjenem srečanju videlo en zadetek.

Gostje so svojo prvo resnejšo priložnost zapravili v 3. minuti, saj je na pravem mestu bil vratar vijoličastih. Ta je dvoboj z ruskim nogometašem Bakajevom znova dobil šest minut kasneje. Za tem je sledilo slabih 20 minut igre med obema kazenskima prostoroma, ko je kmalu za tem Lopatin prišel do obetavne situacije, a je bil nekoliko nenatančen.

Kmalu za tem so, po boljši igri Spartaka v uvodnem delu, vijol’čni odgovorili. Po spretni akciji je nekoliko nad prečko ciljal Matko. Slabih deset minut kasneje sledi do takrat najboljša akcija mariborskih mladih upov. Po podaji Kolmaniča, Pirtovšku ni uspelo preusmeriti žoge čez golovo črto. Do konca prvega polčasa omembe vrednih akcij ni bilo.

Po petih minutah igre v drugem polčasu vzkliki veselja na lendavski tribuni. V polno je v 50. minuti zadel prekmurec (Turniščan) Tomi Horvat in domačo ekipo poslal v vodstvo. Horvat je zadetek dosegel po spretni akciji in iz daljine zatresel zgornji levi kot vrat. Nevarnejša situacija se je zgodila znova v 74. minuti, ko je na udaru spet bil vratar domače ekipe, a je dve minuti za tem v odgovor odhitel znova Horvat, katerega strel je vratar gostov uspel odbiti.

Srečanje se je končalo po treh minutah sodniškega podaljška in z rezultatom 1:0 za Maribor.

Maribor – Spartak 1:0

1:0, Tomi Horvat, 50.