Ostalo

VIDEO, FOTO: Duo Ponte navdušil na odru Gledališke in koncertne dvorane

Ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žena, so v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi pripravili več kot odličen, minimalistični vokalno-kitarski koncert dua Ponte, v katerem delujeta prekmurska vokalistka Alja Petric in kitarist Damjan Stanišić.

Korenine zasedbe segajo v leto 2014, ko sta glasbenika združila ideje in svoje sodelovanje predstavila na prvih koncertih v Murski Soboti. Od tedaj aktivno nastopata na številnih slovenskih in tujih odrih.

Glasbenika sta se v prvih dveh letih delovanja osredotočila predvsem na raziskovanje glasbenega izročila raznolikih kultur po svetu. Preko lastnih prefinjenih aranžmajev sta ustvarila edinstven umetniški izraz pri interpretiranju glasbenih del, ki izvirajo iz Balkanskega in Iberskega polotoka, strastne Južne Amerike, vse do ruskih nomadskih ciganov in še dlje.

Duo Ponte se v zadnjem letu povezuje z nekaterimi slovenskimi pesniki in pisatelji. Izpostaviti velja sodelovanje pri zgoščenki Veter in Odmev, ki je izšla kot del istoimenskega romana pisatelja Štefana Kardoša in trenutni projekt v katerem umetnika ustvarjata glasbeno podobo poezije iz zbirke Vrvohodci.