Ostalo

VIDEO: Do zadetka v 93. minuti

29. in tudi predzadnji krog prvenstva so modro-beli odigrali na gostovanju v Vipolžah. Tam so se pomerili proti ekipi Brd in po srečanju, v katerem ni bilo moč videti praktično ničesar presenetljivega, v Lendavo prišli z novimi tremi točkami. Modro-beli so sicer zadetek dosegli šele v 93. minuti.
Lendavska Nafta 1903 se je minulo soboto mudila v Vipolžah. Tam so se v 29. krogu druge slovenske nogometne lige pomerili proti Brdom in srečanje dobili v zadnjih izdihljajih obračuna. V 93. minuti je namreč Mateo Monjac bil tisti, ki je postavil končni rezultat srečanja. Zadetek, evrogol, je dosegel iz kakšnih 30 metrov, Oštrek pa je bil tisti, ki mu je okroglo usnje tudi podal. Srečanje si je ogledalo kakšnih 110 ljudi, tja pa so se odpravili tudi lendavski navijači.

Nafta je kljub pomembni zmagi ostala na tretjem mestu, saj je Drava slavila v murskosoboški Fazaneriji. V zadnjem krogu, ki se bo odvil prihajajočo soboto v lendavskem športnem parku, se bo Nafta 1903 za nove tri točke borila proti Jadranu iz Dekanov, katere so Lendavčani na gostovanju 11. septembra premagali z golom razlike. Za Nafto 1903 je to zadnja priložnost za morebitni skok na drugo mesto, v kolikor bodo Ptujčani izgubili proti Brežicam na domačem terenu, kar pa ni za pričakovati.

Brda – Nafta 1903 0:1 (0:0)

0:1 – Mateo Monjac, 93. min

Celotno srečanje: