Sveže

Včeraj 15 prometnih nesreč, štirje vozniki pod vplivom alkohola

Včerajšnja sreda je bila še posebno črna, kar se prometnih nesreč tiče. Žal so pomurske prometnice terjale tudi eno smrtno žrtev, od vseh petnajstih primerov je alkohol botroval kar štirim prometnim nesrečam, domnevno tudi prometni nesreči v večernih urah med naseljem Trimlini in zaselkom Zatak.
Včeraj, okrog 15. ure je voznik osebnega avtomobila v Radenskem vrhu zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonsko ograjo ob stanovanjski hiši in kraj zapustil. Povzročitelj je bil izsleden. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,41 mg/l. Izdan mu bo plačilni nalog.

Malo po 17. uri je na relaciji Martjanci – Vaneča voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj vozeč osebni avtomobil. Preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju prometne nesreče je pokazal 1,07 mg/l alkohola. Prometna nesreča se obravnava kot sum storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba.

Okrog 19.30 ure je v Vidoncih voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po sredini vozišča trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil voznice, katera je po trčenju zapeljala v obcestni jarek. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju pokazal 0,99 mg/l. V navedenem primeru gre za sum storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bo zoper povzročitelja podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo. Voznica in sopotnica sta bili v nesreči lažje telesno poškodovani.

Okrog 21.45 ure je voznik osebnega avtomobila vozil po nekategorizirani makadamski cesti iz smeri Trimlinov v smeri Čentibe ter zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal levo in trčil v brežino. Osebni avtomobil je odbilo nazaj na vozišče, kjer je trčilo še v drevo. Voznik osebnega avtomobila je bil v nesreči hudo, sopotnik pa lahko telesno poškodovan. Pri ogledu kraja prometne nesreče so bile ugotovljene okoliščine, ki so kazale na vožnjo pod vplivom alkohola, zaradi tega so policisti odredili strokovni pregled za ugotavljanje alkoholiziranosti voznika. Po pridobljeni analizi bo zoper voznika izveden ustrezen ukrep.

“Udeležba alkoholiziranih voznikov v prometu ni samo nevarna temveč je tudi nedopustna. Zato znova pozivamo voznike, naj pred in med vožnjo ne uživajo alkoholih pijač, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi, naj upoštevajo dejstvo, da alkohol v organizmu ostane tudi do 12 ur in več po zaužitju. Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji,” so sporočili iz PU Murska Sobota.