Ostalo

V Veržeju bodo prenavljali gasilski dom

Kot je storilo že kar nekaj občin v Pomurju, bodo tudi v Veržeju obnovili tamkajšnji gasilski dom. Gasilski dom v Veržeju bodo obnavljali postopno, v večih fazah, že letos pa bodo pričeli s prvimi rušitvenimi deli.

Pred dobrim tednom dni so se v prostorih tamkajšnjega gasilskega doma sestali upravni odbor prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Veržej in direktor gradbenega podjetja Kelenc iz Gorišnice, ki je bilo uspešno na razpisu občine. Občina je sicer dobila ponudbe večih podjetij.

Po opravljenem pregledu popisa del, je sledil podpis pogodbe o obnovitvenih delih, ki se bodo pričela meseca marca. Takrat bo tamkajšnji gasilski dom deležen najprej nekaterih rušitvenih del, takoj za tem pa gradbenih. Pogodbo je v imenu PGD Veržej podpisal predsednik PGD Mihael Kolbl v imenu izvajalca pa direktor podjetja, Vlado Kelenc.

Obnovo ali najbolje novogradnjo čaka že več kot deset let tudi osrednja lendavska gasilska enota

Lendavski gasilci so sicer zelo zadovoljni z vozili s katerimi pomagajo širšemu prebivalstvu, a je povsem drugače z 1953. leta zgrajeno stavbo ki zamaka, je razpokana, neizolirana, skratka dotrajana. Prvi načrti o morebitni obnovi so se pojavili že leta 2008, od takrat pa zadeva stoji, gasilci ki pa prostovoljno rešujejo premoženje in življenja ter pomagajo pri vseh ostalih naravnih nesrečah, pa čakajo. Gasilski dom je sicer bil dograjen leta 1986 (garaža, pisarna, dvorana).

PGD Lendava, kot centralna gasilska enota v lendavski občini, na Glavni ulici 92, spada med najstarejša gasilska društva v Sloveniji, če ni celo najstarejše gasilsko društvo v Sloveniji, ustanovljeno daljnega leta 1873.