Ostalo

V Turnišče prihaja Steaua iz Bukarešte

Nogometni klub Turnišče v letošnjem letu praznuje 75. obletnico neprekinjenega delovanja, ob visokem jubileju pa v goste prihaja romunski nogometni klub, Steaua iz Bukarešte.

Ob 75. obletnici nogometnega kluba Turnišče in tudi toliko let neprekinjenega delovanja kluba, si je vodstvo kluba prizadevalo, da organizirajo prijateljsko srečanje z enim izmed velikanov evropskega nogometa. Dne 25.6.2016 ob 17:00 bo v Turnišču gostoval nogometni velikan in nekdanji evropski nogometni prvak ter prvi klub iz zahodne Evrope, ki je osvojil nogometno ligo prvakov. Leta 1986, se pravi pred natanko 30. leti je v finalu tega tekmovanja premagal slovito Barcelono po strelih iz bele točke. Govorimo seveda o najuspešnejšem romunskem klubu FC Steaua iz Bukarešte.

“V soboto 25. 6. 2016 ob 17:00 se bo torej začela zgodovinska tekma za Nogometni klub Turnišče, saj do sedaj v celotni zgodovini Nogometnega kluba Turnišče še nismo imeli priložnosti gostiti uglednejše nogometne ekipe in z njo odigrati tekme. Za NK Turnišče bodo zaigrale tudi vse okrepitve za novo sezono, tako da vabljeni, da naše nove igralce že prej spoznate in jih vidite na delu,” sporoča vodstvo kluba.

Vse skupaj se bo začelo že ob 15:00 uri, ko si bodo lahko ljubitelji nogometa, pod šotorom na parkirišču občine Turnišče, ogledali prvo tekmo osmine finala Evropskega prvenstva v nogometu, na velikem zaslonu. Ob 17:00 uri sledi začetek mednarodne prijateljske tekme NK Turnišče – FC Steaua iz Bukarešte. Za vse obiskovalce tekme pripravljajo pogostitev, po zaključku tekme pa sledi druženje in ogled še tretje tekme osmine finala Evropskega prvenstva v nogometu 2016.