Ostalo

V Spodnji Ščavnici vlomil v dva osebna avtomobila in vlome skušal nadaljevati, na Pomurki odkrili ukraden Porsche

Pomurski policisti in kriminalisti so v minulih dneh imeli polne roke dela z nepridipravom, ki je vlomil v dve osebni vozili in z vlomi skušal nadaljevati, obravnavali pa so tudi voznika Porscheja, za katerega se je v postopku izkazalo, da je bil ukraden.
Policisti so bili minulo soboto 9.10.2021 malo po 21. uri obveščeni o vlomu v vozilo v Spodnji Ščavnici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 15.30 do prijave na parkirišču turistične kmetije vlomil v dva osebna avtomobila od koder je odtujil okrog 400 evrov in darilne bone. Naknadno je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal vlomiti še v več vozil na istem parkirišču. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

“Občanom svetujemo, da v vozilu ne puščajo predmetov, saj vlomilci najpogosteje vlomijo v vozila, v katerih opazijo različne predmete. Zapirajo naj vsa okna in vrata, zaklenejo vozilo in prtljažnik in vklopijo alarmno napravo. Če je to le mogoče, naj vozila parkirajo na urejenih parkiriščih. V primeru vloma ali ob pojavu sumljivih oseb v bližini parkiranih vozil naj takoj obvestijo policiste na številko 113,” sporočajo iz PU Murska Sobota.

Odkrili ukradenega Porscheja

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so predvčerajšnjim malo pred 15. uro na avtocesti A5, počivališču BS Petrol – sever v Murski Soboti kontrolirali osebni avtomobil znamke Porsche Cayenne, romunskih registrskih številk. Pri kontroli vozila in listin je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo odtujeno meseca julija 2020 v Romuniji in da se nahaja v interpolovi bazi ukradenih vozil. Vozilo je bilo zaseženo in bo po končanem postopku vrnjeno lastniku. Zoper voznika, 37-letnega državljana Romunije bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Prikrivanja po 217. členu KZ-1.