V soboški bolnišnici dve dodatni enoti za zdravljenje bolnikov s covidom-19

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so odprli dve dodatni enoti za zdravljenje bolnikov s covidom-19, in sicer še v eni etaži na Infekcijskem oddelku, preurejajo oz. urejajo pa tudi Pljučni oddelek. Zasedenih imajo vseh 61 postelj, od tega 10 bolnikov na intenzivni terapiji.
Glede na stalno povečevanje števila bolnikov sproti pripravljajo dodatne postelje. Do 12. novembra jih bodo v skladu z navodili Ministrstva za zdravje zagotovili 95 za bolnike z akutno boleznijo in 12 postelj za intenzivno zdravljenje. Ker število obolelih strmo narašča in bodo imeli ob zbolevanju zdravstvenega osebja velike težave zaradi pomanjkanje kadra, znova vabijo zdravstvene delavce, da se jim pridružijo pri premagovanju zelo zahtevnih razmer.

Na osnovi našega poziva so pridobili 5 diplomiranih medicinskih sester (dve iz Zdravstvenega doma Murska Sobota, eno iz Zdravstvenega doma  Lendava in eno iz Psihiatrične bolnišnice Ormož), predvidoma se bo vključil še en koncesionar. Po navodilu ministrstva za zdravje so sicer odpovedali vse nenujne posege, vendar bodo še vedno opravljali zdravstvene storitve pod stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro ter ambulantne storitve pod enako stopnjo nujnosti. Isto velja za vse storitve, za katere zdravnik meni, da bi ob opustitvi pomenile hudo poslabšanje zdravstvenega stanja pacienta.

Paciente, ki na pregled ne bodo mogli, o tem obvešča naročniška služba, po telefonu ali s sporočili pa obveščajo tudi tiste, ki naj pridejo v bolnišnico po odločitvi zdravnika. Obiski v splošni bolnišnici so na vseh oddelkih še naprej prepovedani. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu. Zaposlenim odsvetujejo obiske pokopališč in jim priporočajo, da se svojcev spomnijo v ožjem domačem krogu oziroma v molitvi. Enako svetujejo tudi drugim.

“Ker se razmere izrazito poslabšujejo, vas znova prosimo, da upoštevate vse priporočene preventivne ukrepe, kar velja tudi za praznike, saj bomo lahko le tako ustavili dvigajočo se krivuljo obolelih in posledično splošno slabšanje zdravja vseh nas,” so zaključili pri Splošni bolnišnici Murska Sobota.