Ostalo

V regijski bolnišnici okužb niso potrdili

Predvčerajšnjim smo poročali, da so v regijski bolnišnici do predvčerajšnjim do 10. ure testirali 49 ljudi, vsi testi so bili negativni. Obravnavali so še tri paciente s sumom na okužbo z novim koronavirusom, testi katerih pa so bili negativni. Že sicer pa je v Sloveniji, po aktualnih podatkih, okuženih 480 oseb.
Po tem, ko smo predvčerajšnjim poročali, da so tega dne do 10. ure testirali 49 ljudi in da so vsi testi bili negativni, so obravnavali še tri paciente s sumom na okužbo z novim koronavirusom. Testi slednjih so bili negativni, so včeraj po telefonu sporočili iz sektorja za odnose z javnostjo. “Še vedno velja, da bomo do zapolnitve zmogljivosti paciente s potrjeno okužbo premeščali na Univerzitetni klinični center Maribor. Ko bodo te zmogljivosti zapolnjene bo za paciente z covid-19 v naši bolnišnici v prvi fazi na voljo 18, nato pa vse do 45 postelj. V primeru, da bi jih potrebovali več bomo paciente nameščali postopoma po ostalih enotah bolnišnice,” so še sporočili.

Okuženih že 480

Zaradi slabega zdravstvenega stanja so sicer bolnike sprejeli na zdravljenje oziroma odpustili v domačo oskrbo. Prav tako okužba ni bila potrjena pri nobenem od nekaj bolnikov, za katere je skrbel okuženi zdravstveni delavec, kakor tudi ne pri katerem od drugih bolnikov. Po podatkih NIJZ se je število okuženih oseb zvišalo za 38 in znaša skupno 480 primerov okužbe s koronavirusom v Sloveniji . Po smrti dveh oskrbovancev doma starejših v Metliki in po starejšega moškega v UKC Ljubljana, je preminula oskrbovanka v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah. To pomeni, da je virus pri nas vzel že štiri življenja.

V Lendavi imamo trenutno sicer še vedno dve okuženi osebi, od tega v Pomurju skupno 11.