Ostalo

V Rakičanu nastaja medgeneracijsko zbirališče

Kot so sporočili iz MO Murska Sobota, se je na pobudo krajevne skupnosti Rakičan začela urejati medgeneracijsko zbirališče za krajane v naselju Rakičan.
“Na zelenici, ki že sedaj služi kot prostor za druženje z urejenim otroškim igriščem, kolesarskim počivališčem in ruskim kegljiščem, bo dodatno urejeno športno igrišče s fitnes napravami za celostno vadbo telesa. Poleg tega je predvidena postavitev mize za igranje namiznega tenisa, ki bo lahko služila tudi kot miza za piknike. Postavljene bodo tudi klopi, koši za smeti in informacijska tabla.

Trenutno območje ni ograjeno, zato bo na severni strani zasajena živa meja, ki bo zamejila območje za vadbo, na zahodni strani pa bo z zasaditvijo grmovnic prostor vizualno omejen in manj izpostavljen.

Z nadaljnjo ureditvijo delno že urejenega športno rekreacijskega območja v središču Rakičana, želimo zagotoviti ustrezno športno-rekreacijsko infrastrukturo vsem generacijam krajanov. S tem pa seveda spodbuditi krajane k aktivnemu preživljanju prostega časa, gibanju in s tem zdravemu načina življenja.

Izvajalec ureditve v vrednosti 44.580,50 EUR, ki bo predvidoma zaključena v aprilu, je POMGRAD d.d. Nadzor nad izvedbo del izvaja Inženiring RAJNAR, Štefan Rajnar s.p.,” so sporočili iz MO Murska Sobota.