Ostalo

V Pomgradu na izobraževanju gostili francoske dijake

V Pomgradu so poskrbeli za opravljanje praktičnega usposabljanja znotraj programa Erasmus + za nekaj francoskih dijakov gradbeništva iz poklicne smeri zidarstva. Dijake smo v okviru Pomgradove Akademije za tri tedne vključili v delovni proces na raznih gradbiščih v pomurski regiji, kjer so okrepili svoje znanje, se naučili novih delovnih procesov in načinov dela, ob tem pa tudi spoznavali lepote Slovenije in Pomurja.
Dijaki so opravljali zidarska dela na objektu Vila blok Vrbišče ter sodelovali pri gradnji bivalnih hiš v Černelavcih in na Marofu v Mačkovcih. Prav tako so na gradbišču južne obvoznice v Murski Soboti pridobivali nova znanja na področju nizkih gradenj in cestne infrastrukture. Mojca Kovač, ki vodi izobraževanja in usposabljanja v okviru Pomgradove Akademije, je izpostavila: “Mladi praktikanti so se pridno urili pod budnim očesom delovodij mentorjev, katerim se zahvaljujem za srčen sprejem. Izmenjali so znanja in izkušnje ter s pomočjo slovenskih strokovnjakov izpopolnili gradbeno znanje,  ob tem pa so našim sodelavcem z igrivostjo in humorjem popestrili delovne dni na gradbiščih.”

Erasmus+ je program EU za mednarodno sodelovanje na področju izobraževanja in poklicnega usposabljanja. Podpira mobilnost posameznikov ter mednarodna partnerstva med različnimi organizacijami. Namen programa je posodabljanje sodelovanja med področjem izobraževanja in trgom dela. Opravljanje praktičnega usposabljanja francoskih dijakov v Sloveniji je v sodelovanju s podjetjem Pomgrad organizirala Agencija Slovenian Mobility Network.