Sveže

V podvozju tovornega vozila sta bila skrita tujca, več kršitev cestno prometnih predpisov in zasežena droga

Pomurski policisti so tokrat obravnavali skrite tujce v Veržeju, v Cezanjevcih pa so obravnavali voznika, ki je nanizal več cestno prometnih predpisov in ki je pri sebi imel še prepovedano drogo.
Tujca skrita v podvozju tovornega vozila

Včeraj, malo po 10. uri, je voznik tovornega vozila s pripetim priklopnikom pripeljal tovor v Veržej, pri čemer sta ob zaustavitvi iz tovornega vozila skočila dva tujca. Ugotovljeno je bilo, da se je voznik tovornega vozila pripeljal iz Republike Madžarske. Tujca pa sta se istega dne okrog 4. ure zjutraj, na bencinskem servisu na Madžarskem, kjer je bilo tovorno vozilo parkirano zaradi počitka voznika skrila na podvozje priklopnega vozila. Pri tem se je eden tujec skril na rezervno pnevmatiko, drugi pa na osi priklopnika. Do kraja kjer sta bila tujca izsledena ter nato prijeta, voznik tovornega vozila ni zaustavljal. Tujca, državljana Maroka, sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Več kršitev cestno prometnih predpisov in zasežena droga

Ljutomerski policisti so včeraj v popoldanskem času med kontrolo cestnega prometa izven naselja Cezanjevci zaustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa znakov policistov ni upošteval in je z vožnjo nadaljeval. Čez nekaj časa je policistom voznika uspelo zaustaviti. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil neregistriran osebni avtomobil, na njem pa so bile nameščene registrske tablice, ki temu vozilu niso pripadale. Voznik tudi ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bil osebni avtomobil zasežen. Policisti so v vozilu odkrili tudi prepovedano drogo, ki so jo zasegli. Zoper voznika bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.