Ostalo

V Pincah izvolili povsem novo vodstvo krajevne skupnosti

Po krajevni skupnosti (KS) Dolina pri Lendavi, za tem v krajevni skupnosti Kot in na zadnje v volilni enota 2 – Kamovci (KS Genterovci), so težave zajele tudi KS Pince. Pred časom je, po besedah Jožefa Horvata, zaradi nesoglasij s peščico vaščanov, odstopil svet celotne KS, ta pa je sedaj, po nedeljskih volitvah, vnovič postavljen. Sledi izvolitev predsednika oz. predsednice.
Nova garnitura v KS Pince ni zdržala dolgo. Po tem, ko je po prvem krogu minulih lokalnih volitev v svet KS Pince bilo izvoljenih pet članov (Čilla TüškeZoran ŠkoričJožef HorvatRenata Horvat in Ladislav Gyurkač, predlagatelj Tomislav Bertalan in skupina volivcev) in, ko so ti med seboj za predsednika KS izglasovali Jožefa Horvata, je po šestih mesecih, prišlo do razdora in tudi razhoda. Po takratnih informacijah predsednice Občinske volilne komisije Lendava, Vladimire Pučko, je takrat odstopila večina članov sveta KS Pince, s čimer je bil svet razpuščen.

Predčasne volitve v svet KS so bile na sporedu minulo nedeljo, 1. septembra. 185 volilnih upravičencev je tako imelo pravico odločati o novih imenih. Nadomestnih volitev se je udeležilo 74 krajanov, kar pomeni, da je volilna udeležba bila 40-odstotna. Dve glasovnici sta bili neveljavni, iz česar izhaja, da je nov svet KS Pince imenovalo 72 krajanov. Člani sveta KS so torej postali: Mateja Gaberšček (44 glasov), Edina Kepe (35 glasov), Jožef Sabo (43 glasov), Jožef Tot (52 glasov) in Darko Čuka (39 glasov). Slednji bodo sedaj med seboj primorani izvoliti predsednika oz. predsednico.