Ostalo

V Murski Soboti in Lendavi prijeta storilca tatvin v trgovini

Minuli teden so pomurski policisti obravnavali več primerov tatvin izdelkov v trgovinah. Storilce so prijeli v Murski Soboti, tam je kradel Ljubljančan in v Lendavi, kjer je za 800 evrov izdelkov iz trgovine brez plačila odpeljal Madžar.
6. marca 2024 so policisti PP Murska Sobota prijeli 25-letnega storilca, doma iz območja Ljubljane, ki je izvrševal tatvine izdelkov po trgovinah v Murski Soboti. Policisti so na podlagi obvestila zaposlenih v trgovini storilca in voznika prijeli pred uvozom na avtocesto. V prtljažnem delu osebnega avtomobila je osumljeni posedoval več različnih izdelkov, za katere ni imel računa. Med postopkom so mu bili izdelki zaseženi in vrnjeni v trgovine. Storilec je izvršil tatvino prehrambenih izdelkov za okrog 1.000 evrov.

8. marca 2024 pa je bila podana prijava, da je neznana oseba iz trgovine v Lendavi odpeljala poln voziček različnih izdelkov. Ugotovljeno je bilo, da je 40-letni državljan Madžarske utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja tatvine. V trgovini je svoj nakupovalni voziček napolnil z različnimi izdelki in odšel iz trgovine, ne da bi izdelke plačal. Nakupovalni voziček je odpeljal do vozila, kjer je izdelke zložil v prtljažni del in se nato s kraja odpeljal. S strani policistov PP Lendava je bil ustavljen v cestnem prometu, kjer so mu bili med postopkom izdelki zaseženi in vrnjeni v trgovino. Z dejanjem je bila trgovina oškodovana za okrog 820 evrov.

V obeh primerih bo zoper storilca podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine po 204. členu KZ-1.