Ostalo

V Ljutomeru se je podrl gradbeni oder, v Moravskih toplicah zagorela kuhinja

Pomurski policisti so tokrat imeli kar nekaj dela v prleški prestolnici in v Moravskih Toplicah. V Ljutomeru so obravnavali porušitev gradbenega odra, na katerem sta bila delavca, v Moravskih Toplicah pa je zagorela kuhinja, preostali del stanovanjske hiše so gasilci rešili.
Porušitev gradbenega odra

Minulo sredo malo po 12. uri, so bili policisti obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila na gradbišču v Ljutomeru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta delavca stala na gradbenem odru višine 6 m in opravljala krovska dela. Pri tem je prišlo do premika gradbenega odra, ki se je nato podrl. Pri padcu se je en delavec hudo poškodoval, druga pa ni bil poškodovan. O nesreči je bil obveščen tudi delovni inšpektor, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so oder odstranili in poškodovano osebo predali reševalcem NMP Ljutomer.

Požar v Moravskih Toplicah

Minuli torek malo pred 14. uro so bili policisti obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Moravskih Toplicah. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi okvare na električni napeljavi na kuhinjskem aparatu. Pohištvo v kuhinji je zgorelo v celoti, v preostalih prostorih hiše pa je nastala škoda zaradi posledic gorenja. Tuja krivda je izključena. Nastalo je za okrog 25.000 evrov škode.