Sveže

V Lendavi jutri gostujejo Brežice

Lendavska Nafta 1903 se bo jutri ob 17.00 uri na domačem terenu pomerila proti ekipi iz Brežic. Prihajajočo soboto in nedeljo se bo namreč odvil 28. krog druge državne nogometne lige, to pa pomeni, da sta pred ekipami, če prihajajoče srečanje ne štejemo, še dve prvenstveni tekmi.
Nafta 1903 ni bila dolgo ne na drugem mestu prvenstvene lestvice in prav tako ne na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Ta je za las trenutno na drugem mestu, takšno uvrstitev na prvenstveni tabeli pa je potrebno braniti z vsemi razpoložljivimi sredstvi. Jutri v Lendavo prihaja ekipa iz Brežic, ki je ekipa iz dvanajstega mesta prvenstvene tabele.

Lendavčani so v 27. krogu gostovali v bližnjem Veržeju, kjer so kar dvakrat povedli, a so se po izključitvi Denisa Cekovskega znašli v težavah in bili nekaj minut tudi v zaostanku. A sledil je nov preobrat, Stjepan Oštrek je izničil domačo prednost, Vedran Vinko in Mateo Monjac pa sta Nafti zagotovila še 18. zmago sezone. Prekmurci so eno od zmag vknjižili tudi v Brežicah, čeprav so se gostitelji pobrali po gostujočem vodstvu z 0:2. Zmagovalca je v 91. minuti odločil že omenjeni Vinko, ki je v Posavju v polno meril dvakrat. Ekipi sta se srečali v 13. krogu 2. SNL.

Brežičani se še vedno borijo za obstanek med drugoligaško druščino, pred 15. Zarico pa imajo dve točki prednosti, potem ko so pred dobrim tednom remizirali z Rogaško. Četa trenerja Iztoka Kapušina za mirnejši zaključek sezone potrebuje še kakšno točko, a so gostovanja v Lendavi sila zahtevna. Nafta je na 13 tekmah pred svojimi gledalci iztržila kar deset zmag.

Glavni sodnik na srečanju bo tokrat Bojan Tkalčič, ob bokih pa mu bosta pomagala Uroš Benec in Denis Horvat. Prepovedi nastopa trenutno nima noben igralec v ekipi, modro-belim pa so tokrat, bolj kot nikoli, pomembne tri točke. Tudi tokrat vas vodstvo lendavske Nafte 1903 v čim večjem številu vabi na stadion, kjer boste lahko z glasnim navijanjem podprli borbo za nove tri točke!