Sveže

V Leku, članu skupine Sandoz, začenjajo že 12. mesec prostovoljstva

S krvodajalsko akcijo v petek, 25. marca, začenjajo zaposleni iz vseh divizij Novartisa v Sloveniji (Leka, člana skupine Sandoz, Alcona in Novartis Farmacevtike) letošnji že 12. mesec prostovoljstva zapored, ko bodo svoj čas namesto na delovnem mestu preživeli kot prostovoljci in svojo energijo usmerili v pomoč posameznikom in nevladnim organizacijam.

S tem se pridružujejo več kot 27.000 zaposlenim v Novartisu po vsem svetu, ki v okviru globalne pobude Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo kot prostovoljci pomagajo ljudem v svojem domačem okolju.

“V letu, ko praznujemo 20 let Novartisa in 70 let Leka, člana skupine Sandoz, s še večjim ponosom živimo in udejanjamo naš čut za soljudi, saj je to temelj našega delovanja in naše bogate zgodovine. Z organiziranim načinom prostovoljstva smo začeli pred 12 leti, po vzoru Novartisa, ki z dnevom prostovoljstva obeležuje obletnico ustanovitve. V Sloveniji smo pobudo resnično posvojili in letos bo sodelovalo več kot 600 sodelavk in sodelavcev iz Ljubljane, Mengša, Lendave, Kranjske Gore in s Prevalj. Tudi dejavnosti je vsako leto več. Tako kljub temu, da se pobuda imenuje Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo, v zadnjih nekaj letih ne poteka le en dan, ampak ves mesec, letos od 25. marca do 22. aprila,” je povedala Katarina Klemenc, direktorica Korporativnega komuniciranja v Leku, članu skupine Sandoz.

V 12 letih prostovoljstva je sodelovalo več kot 3.300 Novartisovih zaposlenih v Sloveniji, ki so pomagali več kot 50 različnim organizacijam in več kot 11.000 ljudem. V Leku, članu skupine Sandoz, skupaj z zaposlenimi vsako leto zberejo predloge za pomoč posameznikom in organizacijam v lokalnih okoljih.

Kot prostovoljci se bodo v marcu in aprilu dotaknili življenj ljudi po vsej Sloveniji, od Debelega rtiča do Lendave. Zaposlenim se vsa leta pridružujejo tudi Lekovi upokojenci, s čimer v družbi negujejo medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje.

Vsako leto večja udeležba dokazuje, da prostovoljstvo prinaša koristi vsem ter splete tesne vezi med zaposlenimi v podjetju in lokalno skupnostjo. Dragica Križaj, Lekova prostovoljka iz Ljubljane, sodeluje že 12. leto, je povedala: “Ko se enkrat pridružiš Dnevu sodelovanja, ga naslednja leta težko izpustiš, saj vidiš, kako malo je treba narediti, da nekomu polepšaš dan. Lani smo na primer starostnike peljali v živalski vrt in med njimi je bila tudi več kot 90-letna gospa, nekdanja Lekova sodelavka, ki ga je prvič obiskala. V vseh letih sodelovanja smo se Lekovi prostovoljci in starostniki že prav navezali drug na drugega in vsako leto komaj čakamo, da se srečamo.”