Ostalo

V Gornji Radgoni se prihodnji teden pričenja sejemsko dogajanje

V sredo, četrtega aprila svoja vrata odpirata dva sejma, prva v letošnjem letu. S slednjima se tudi uradno začenja sejemsko dogajanje v mestu ob reki Muri. Svoja vrata na ta dan odpira mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti (MEGRA) ter mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga (GREEN).
MEGRA, Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti, bo v Gornji Radgoni od 4. do 7. aprila 2018, povezal ponudnike najnovejše gradbene mehanizacije, materialov, orodij in storitev. Ponudil bo izdelke, storitve in nasvete za gradnjo, energijsko in siceršnjo obnovo stavb ter urejanje okolice.

Težišče sejma bo na gradbeništvu, ki ga bodo predstavljale gospodarske družbe, podjetniki in obrtniki. Na zunanjem prostoru bo dominirala najnovejša gradbena in komunalna mehanizacija. V sejemskih halah se bodo predstavili sodobni materiali, orodja in storitve. Poudarki bodo na novih infrastrukturnih, železniških, avtocestnih in komunalnih projektih ter na obnovi in energijski prenovi stavb.

Na Obrtni ulici bodo člani območnih obrtno podjetniških zbornic ter strokovnih sekcij gradbincev pri OZS prikazovali zaključna obrtna dela v gradbeništvu in deficitarne obrtne in gradbene poklice. Potekalo bo tudi tekmovanje osnovnošolcev in srednješolcev v graditeljskih spretnostih. Kot zanimvost naj omenimo, da bo Univerza v Mariboru, Fakulteta za energetiko, prikazala delovanje motorja z notranjim zgorevanjem, kvadrokopter za izvajanje meritev v energetiki in delovanje 3D tiskalnika.

Sejem Green

Sejem GREEN bo na stičišču Slovenije z Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko četrtič povezal znanstvenike, inovatorje, vladne in nevladne ustanove, podjetja, ponudnike in potrošnike, ki želijo v prihodnost zapisati zeleno sled. Na razstavnih prostorih bo predstavljal inovativne trajnostne dosežke in etične poslovne ponudbe. S strokovnimi srečanji in razstavami bo poskrbel za izmenjavo smelih zamisli, prodornih raziskav in navdušujočih praks.