Sveže

V finalu je vse možno! Jutri je pred modro-belimi velik dan

Članska ekipa lendavske Nafte 1903 odšteva praktično ure do finalnega obračuna na igrišču št. 1 nacionalnega športnega centra na Brdu pri Kranju, kjer se bo jutri popoldan odvil veliki finale pokala Slovenije. Jasno je, da se bodo modro-beli udarili proti več kot odlični ekipi murskosoboške NŠ Mure, ki je hkrati favorit, a zgodovina kaže, da je na takšnih srečanjih možno prav vse, prav tako pa velja enako za finalne obračuna.
“Naši fantje se vneto pripravljajo na sredino tekmo leta. Razen treh kaznovanih (Vinko, Novinić in Bizjak), so vsi ostali igralci zdravi in maksimalno motivirani za dokazovanje. Vsi se zavedamo, da je Mura velik favorit. Kaj lahko se priključi borbi za prvaka v 1.SNL. Prav tako pa vsi vemo, da je pokalno tekmovanje polno presenečenj,” so včeraj popoldan zapisali pri lendavskem drugoligašu Nafti 1903. Navijači modro-belih se bodo najbrž strinjali predvsem z zadnjim delom zapisanega, pa tudi zgodovina je že večkrat pokazala, da prvaka prekmurskega derbija, ki to vsekakor bo, pa naj gre za prijateljski obračun ali finalno tekmo pokala Slovenije, ni mogoče z zagotovostjo napovedati.

Napovedi rezultatov že več dni kot kaplje dežja v plohi padajo z ene in druge strani. “Prepričani smo lahko, da je trener Dončić s svojo ekipo natančno proučil vse prednosti in slabosti nasprotnika, prav tako pa zagotovo skriva kakšnega asa v rokavu, kar se tiče svojih taktičnih zamisli. Tudi motiva nam ne manjka. Dodatno energijo so fantom dali naši zvesti navijači. Na treningu minulo soboto so jih obiskale Gorgone, ki so tudi tokrat pokazale, da dihajo kot eno z ekipo, priredili bakljado, ki jo lahko spremljamo samo pri največjih klubih in z navijaškimi pesmimi poskrbeli, da se je igralcem ježila koža in jim s tem dodatno napolnili akumulatorje,” so še zapisali na Kolodvorski 7.

Srečanje zaprto za gledalce!

Muraši bodo na srečanje odpotovali dan prej in zadnjo noč preživeli v karanteni, lendavska ekipa pa bo v torek opravila še zadnji trening in se na tekmo odpravila na dan srečanja, tako kot je bilo to tudi v polfinalu. “Če je enak že protokol, naj bo še rezultat.” “Medije naprošamo, da v svojih medijskih objavah poudarjate, da je tekma na Brdu zaprta za gledalce in gledalcem odsvetujete prihod na Brdo. Zaradi splošne epidemiološke situacije v državi bi nenapovedan prihod gledalcev lahko imel izrazito negativne posledice za dokončanje sezone, zato prosimo vse, da skupaj delujmo v smeri, da se spoštuje določila NIJZ,” pa so sporočili iz Nogometne zveze SLovenije.