Ostalo

V dvotedenskem nadzoru hitrosti ugotovljenih 5.639 kršitev

Policisti so od 17. do 30. aprila 2017 poostreno nadzirali cestni promet, pri čemer je bilo največ poudarka na ugotavljanju prekoračitev omejitev hitrosti. V tem času so policisti ugotovili kar 5.639 prekoračitev hitrosti.

Znotraj tega obdobja je slovenska policija sodelovala tudi v evropsko usklajeni akciji Hitrost, ki je trajala od 17. do 23. aprila, svoje aktivnosti pa smo najbolj intenzivirali 19. aprila, ko je poteka t. i. maraton nadzora hitrosti.

V celotnem obdobju so policisti ugotovili 5.639 prekoračitev hitrosti. Največ prekoračitev so ugotovili v naseljih, in sicer 3.710, na avtocestah in hitrih cestah je bilo ugotovljenih 1.531 kršitev (od tega 669 na stacionarnih radarjih in na sistemu za sekcijsko merjenje), na cestah izven naselja pa je bilo ugotovljenih 398 prekoračitev hitrosti.

Cilj maratona nadzora hitrosti je bil znižati hitrost na slovenskih cestah in vplivati na zavedanje o pomenu previdnejše, predvsem pa bolj umirjene vožnje. Vse aktivnosti policije so namreč usmerjene v zmanjševanje števila smrtnih žrtev na slovenskih cestah ter hudo in lahko telesno poškodovanih zaradi prometnih nesreč.