Sveže

V Dolnjem Lakošu in na pomurski avtocesti odkrili ukradeni vozili, v skupni vrednosti čez 150 tisočakov

Pomurski policisti so bili znova uspešni. Murskosoboški policisti za izravnalne ukrepe so namreč v naselju Dolnji Lakoš odkrili ukraden osebni avtomobil višjega cenovnega razreda, vreden okrog 90 tisočakov, na pomurski avtocesti pa prav tako osebni avtomobil višjega cenovnega razreda, vreden okrog 65 tisočakov.
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v soboto zvečer, 10.2.2018 med kontrolo cestnega prometa na izvozu iz avtoceste Dolnji Lakoš ustavili in kontrolirali 49-letnega državljana Romunije, ki je vozil osebni avtomobil znamke BMW X5, španskih registrskih številk. Pri podrobnejši kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje nobenih dokumentov za vozilo, katero je vredno okrog 90.000 evrov. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo kot novo še ne registrirano ukradeno v Italiji.

Že v nedeljo, 11.2.2018 v dopoldanskem času so policisti omenjene enote na pomurski avtocesti Dolinsko sever imeli v postopku 40-letnega državljana Ukrajine, ki je vozil osebni avtomobil znamke Range Rover Sport, ukrajinskih registrskih številk. Pri kontroli vozila in zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je vozilo manipulirano, prav tako je bilo za vozilo izdano prirejeno ukrajinsko prometno dovoljenje. V nadaljevanju so policisti PP IU MS skupaj s kriminalisti SKP PU ugotvili, da je bilo vozilo meseca decembra 2017 ukradeno v Španiji, vredno okrog 65.000 evrov.

Obe vozili sta bili zaseženi. Tujca sta bila pridržana in po zaslišanju izpuščena. Zoper oba bo podana kazenska ovadba.