Ostalo

V Beltincih že aktivirali krizni štab COVID-19

Pristojni so včeraj potrdili 707 novih okužb. Opravljenih je bilo 4902 testov, tako je delež pozitivnih testov 14,42-odstotni. Vsled temu so v Občini Beltinci že aktivirali krizni štab COVID-19. Sklep je sprejel in štab aktiviral tamkajšnji župan, Marko Virag.
“Glede na novo potrjene okužbe s koronavirusom v Občini Beltinci, se je v aktiviral krizni štab COVID-19,” so sporočili iz Občine Beltinci. Krizni štab so najbrž aktivirali tudi vsled novim okužbam, ki v teh dneh gredo praktično v nebo. “Sproti Vas bomo obveščali o sprejetih dodatnih ukrepih na področju zajezitve širjenja okužb s tem virusom. Vse občane vljudno pozivamo k maksimalnemu upoštevanju priporočil NIJZ in ukrepov Vlade RS v zvezi s preprečevanjem širjenja okužbe s COVID-19 ter odgovornemu ravnanju, kajti le tako bomo omejili negativne posledice in širitev okužb s COVID-19,” so še sporočili občanom iz tamkajšnje Občine.

“Zaradi širjenja obolelih s koronavirusom v nekaterih javnih institucij v Občini Beltinci pozivamo občanke in občane k odgovornemu ravnanju. Največ bomo storili, če bomo dosledno upoštevali ukrepe in navodila, ki jih podajajo predstavniki posameznih javnih zavodov in drugih institucij. Občina Beltinci bo po najboljših močeh pomagala posameznim organizacijam, ki se srečujejo z izzivi pri omejevanju širjenja bolezni,” so še sporočili. zaenkrat nobena od pomurskih Občin še ni sporočila da vnovič aktivira krizne štabe, so pa sestanek občinskega štaba Civilne zaščite 2. oktobra organizirali v Murski Soboti, o čemer smo sicer že poročali.

Včeraj so sicer v pokrajini ob Muri potrdili 38 okužb. Največ okužb s covidom-19 so v torek potrdili v mestni občini Murska Sobota, in sicer 15. Pet okužb je bilo potrjenih v občini Odranci, štiri v tišinski občini, po dva primera so zabeležili v občinah Beltinci, Ljutomer in Črenšovci, eno novo okužbo pa imajo še v Gornji Radgoni, Apačah, Moravskih Toplicah, pri Gradu, v Kuzmi in Rogašovcih.