Sveže

Uspešno podjetje iz Lendave bo odprlo poslovne prostore tudi v tujini

Uspešno lendavsko prevajalsko podjetje Preteks d.o.o. se širi. Čeprav je v tujini, natančneje na sosednjem Hrvaškem podjetje prisotno že praktično 10 let, je direktor podjetja Alen Dominić mnenja, da je sedaj čas, da tudi tamkajšnja enota dobi poslovne prostore.
“Kot velika večina podjetij, je tudi Preteks d.o.o. nastal kot poslovna ideja, z željo zagotavljati storitve prevajanja na profesionalni ravni,” v začetku pove Alen Dominić, direktor podjetja Preteks d.o.o., ki ima svoje poslovne prostore na Glavni ulici v Lendavi. “Od samega pričetka poslovanja, smo zasledovali cilj zagotavljanja kakovostnih prevodov, za naše naročnike iz tujine, predvsem v jezike bivše skupne države Jugoslavije.”

Ker so pri podjetju največ prevodov opravljali v slovenski in hrvaški jezik, se je vodstvo podjetja odločilo leta 2009 ustanoviti podjetje tudi na Hrvaškem, ki bi pokrivalo predvsem hrvaški trg. “Preteks d.o.o. na Hrvaškem je vsa ta leta normalno poslovalo kot naše “podporno” podjetje matičnemu podjetju,” je dejal Dominić. V tem času je podjetje čez mejo aktivne prevajalce že imelo in zabeležilo kar nekaj prelomnic.

“Podjetje čez mejo je postalo član HUPA (Hrvaškega združenja prevajalskih agencij), s tem pa so postali tudi člani EUATC (Evropskega združenja prevajalskih podjetij). Tako sta naši obe podjetji Preteks d.o.o. doma kakor tudi na Hrvaškem, članici EUATC. Ker letos obeležuje podjetje na Hrvaškem 10. obletnico delovanja, smo se odločili da je sedaj čas, da odpremo tudi uradno pisarno in da podjetje prične svojo samostojno pot,” še pove Dominić.

Preteks d.o.o. trenutno zaposluje skupno 12 oseb. Imajo čez 300 pogodbenih sodelavcev, ki jim pomagajo pokrivati prevode v več kot 65 različnih jezikovnih kombinacijah, tako za domače kot tudi tuje stranke. Poleg prevodov nudijo tudi možnost najema opreme za simultano tolmačenje, ozvočitev, sisteme za glasovno vodenje ter tolmačenje.

“Letos smo v Sloveniji postali edini pogodbeni partner spletne prevajalske platforme SmartCat, ki nam omogoča hitrejši potek prevajalskega dela, kot tudi dostop do vrhunskih prevajalcev po vsem svetu,” zaključuje Dominić.