Sveže

Uporaba pirotehnike na minulem nogometnem srečanju: Nafti 1903 kar 550 evrov kazni

Senco na novo osvojene in nujno potrebne tri točke Nafte 1903, ko je ta na domačem terenu gostila ekipo Ankarana Hrvatinov meče danes prejeta visoka denarna kazen domačemu nogometnemu klubu, zaradi uporabe pirotehničnih sredstev organizirane navijaške skupine med srečanjem.
Nafta 1903 je minulo soboto na domačem terenu gostila ekipo Ankarana Hrvatinov in z zmago 6:3 v svoj predal varno spravila nove tri točke. S tem so se modro-beli dvignili na 4. mesto prvenstvene razpredelnice. Med drugim je danes bil izdan tudi zapisnik disciplinskega sodnika pri Nogometni zvezi Slovenije, kateri je na podlagi 37. člena Disciplinskega pravilnika Nafti 1903 naložil kar 550 evrov denarne kazni zaradi uporabe pirotehnike organizirane navijaške skupine med tekmo.

“Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja organizirane navijaške skupine oziroma njenih članov – navijači ekipe Nafta 1903 so v 70. minuti tekme na tribuni prižgali več bakel in dimnih bomb, se na podlagi določil ND Lendava 1903 izrečeta denarni kazni v višini 250 evrov za prižiganje bakel na tribuni in 300 evrov zaradi predkaznovanosti kot oteževalne okoliščine. Enotna denarna kazen za navedeno kršitev in predkaznovanost torej znaša 550 EUR,” je zapisal disciplinski sodnik, Roman Rogelj.