Ostalo

UE Lendava: 50 let stara stavba bo, kot kaže, obnovljena

Stavba, v kateri deluje upravna enota in v kateri je nekoč delovala tudi lendavska Občina, bo kot kaže obnovljena. Gre za okrog pol stoletja staro zgradbo, razpis za dela pa bo objavljen v sredini avgusta.
Stavba lendavske upravne enote, ki je sicer že prepotrebna obnove, nekatera okna so namreč na pol stoletja stari stavbi še originalna, bo v bližnji prihodnosti dobila novo podobo. Poleg nove podobe, pa bo stavba, kot smo uspeli neuradno izvedeti, bogatejša še za dvigalo, s čimer bodo storitve tukajšnje upravne enote dostopne res vsem občanom. Gradbeno dovoljenje za prizidek v katerem bo dvigalo, naj bi že bilo izdano.

Preurejena pa ne bo le zunanjost, temveč tudi notranjost. Trenutno je tretje nadstropje stavbe prazno, vzrok za to pa naj bi bilo nižanje obratovalnih stroškov. Kmalu bi se naj sem preselili geodetska in kmetijska svetovalna služba, v načrtu pa je tudi preureditev nekdanje občinske sejne dvorane, ki bi postala poročna dvorana. Dela se sicer letos še naj ne bi začela, saj za to še ni zagotovljenih proračunskih sredstev.

Sodeč po načrtih, bo stavba energetsko sanirana, sanacija pa naj bi potekala po fazah.