Ostalo

Turnišče: Slovesno sprejeli svojega občana, študenta leta Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru

Občina Turnišče je pripravila slavnostni sprejem za svojega občana Andreasa Sarjaša, ki je nedavno postal študent leta Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru.
Andreas Sarjaš, letošnji diplomant Fakultete za strojništvo, ki je z novim študijskim letom že vpisan v podiplomski program Strojništvo, je nedavno postal študent leta Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru. S svojimi vrhunskimi dosežki bistveno prispeva tudi k večji prepoznavnosti domače občine. Na slavnostnem sprejemu, ki ga je pripravila Občina Turnišče ni manjkalo ljudi, ki so Andreasu na kakršen koli način pomagali na njegovi poti do uspehov.

Vabilu se je med drugim odzval tudi dr. Matej Zadravec, profesor na Fakulteti za strojništvo v Mariboru, Andreasov mentor in prav tako domačin, ki je bil vesel, da lahko tudi v domači občini predstavi nekaj dosežkov. Izpostavil je, da poleg Andreasa imajo na fakulteti veliko občanov iz občine Turnišče, ki so tudi uspešni in da povpraševanje po strojnih inženirjih narašča. Andreasa je opisal kot samoiniciativnega študenta, ki poleg naloženega dela rad naredi še kaj poleg. Čestital mu je za vse doseženo in izpostavil, da trud prinese uspehe ter da po tem Andreas izstopa.

“Leta 2014 je bil Andreas zlati maturant z vsemi možnimi točkami in državni prvak v znanju iz matematike ter slovenščine. Tako je podeljen naziv študent leta nadaljevanje zastavljenih dosežkov,” je o Andreasovem uspehu povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.