Ostalo

Turnišče: Podpis izvajalske pogodbe za izgradnjo pločnika v Nedelici ter priprava dokumentacije za kolesarsko in peš pot

V Turnišču so odpisali izvajalsko pogodbo za izgradnjo pločnika v Nedelici, pred nekaj dnevi pa jih je razveselilo še infrastrukturno ministrstvo, ki jih je obvestila o začetku priprave projektne dokumentacije za kolesarsko in peš pot.
Izgradnja pločnika v Nedelici

Župan Borut Horvat in Alan Hartman (Storitve z gradbeno mehanizacijo, Alan Hartman s.p.), sta v drugi polovici januarja, podpisala pogodbo za izvedbo javnega naročila: “Izgradnja pločnika v Nedelici ob lokalni cesti LC 430021, II. faza”. Občina Turnišče tako nadaljuje z investicijo izgradnje pločnika v Nedelici ob lokalni cesti LC430021 z izgradnjo II. faze, kjer je načrtovanih še 190 metrov pločnika. Občina je v prvi polovici 2021 pristopila k izgradnji pločnika – I. faza. Izgradnja je bila takrat izvedena v dolžini 200 metrov. Predvideni izven nivojski hodnik za pešce je v celotni dolžini predviden ob desnem robu obstoječe lokalne ceste LC 430021. Dela bodo zaključena predvidoma do 30. aprila 2022.

Priprava dokumentacije za kolesarsko in peš pot

Direkcija RS za infrastrukturo, ki jo vodi direktorica Ljiljana Herga, je včeraj župana Občine Turnišče Boruta Horvata obvestila o začetku priprave projektne dokumentacije za izgradnjo enostranske kolesarske poti in ureditve manjkajočih hodnikov za pešce na regionalni cesti Renkovci-Dobrovnik. Kolesarska pot bo potekala predvidoma od začetka vasi Renkovci (zraven starega mlina) do vasi Dobrovnik, ter se nadaljevala kot pločnik do križišča pred pokopališčem. O datumu izgradnje bodo Občino Turnišče še obvestili. “Občani se veselimo novih varnih povezav med vasmi za kolesarje in pešce,” so zapisali v Turnišču.