Ostalo

Traktorji odslej na cesto

Minuli torek so delavci cestnega podjetja Murska Sobota odstranili prometne znake, ki kmetijske stroje na relaciji Odranci – Rakičan, usmerjajo na traktorsko-kolesarsko stezo tik ob cestišču.

Delavci Cestnega podjetja Murska Sobota so v torek odstranili stare oznake na traktorsko – kolesarski stezi med Odranci in Rakičanom in jih nadomestili s takšnimi, ki delovne stroje usmerjajo na glavno, državno cesto. Povod za takšno odločitev je najverjetneje bil dogodek z dne 29. avgusta letos, ko je kolesar padel pod traktorsko prikolico in pri tem izgubil življenje. Na nevarnosti so sicer upravljalca ceste, državo, opozarjali že lep čas.

Direkcija za infrastrukturo je pred omenjenim tragičnim dogodkom ob koncu letošnjega avgusta večkrat izrazila stališče, da traktorjev ne morejo preusmeriti na glavno cesto, ker da bi tam ovirali promet in zmanjševali njegovo varnost in pretočnost. Sedaj so to očitno le lahko storili, saj je omenjena traktorsko-kolesarska steza, predvsem na relaciji Beltinci – Rakičan, kjer se je neljubi dogodek tudi zgodil, priljubljena kolesarska in sprehajalna pot.

Svojo zadovoljstvo je med drugim izrazil tudi beltinski župan Kerman in pri tem naznanil, da bo najverjetneje odslej moč pričakovati nejevoljo voznikov osebnih avtomobilov zaradi nekoliko upočasnjenega prometa. Je pa vsekakor boljši upočasnjeni promet, kot pa nevarnost za pešce in kolesarje.