Sveže

Tovornjak na Pomurski avtocesti včeraj povozil mlajšega moškega. Lahko bi šlo za samomor

Iz Policijske uprave Murska Sobota so včerajšnji pozni popoldan javnost obvestili o prometni nesreči s smrtnim izidom, ki se je pripetila na Pomurski avtocesti, natančneje na relaciji Vučja vas – Sveti Jurij ob Ščavnici v smeri Maribora. Kot kaže, bi policisti nesrečo morda lahko obravnavali kot samomor.
Na pomurski avtocesti se je med priključkoma Vučja vas in Sveti Jurij ob Ščavnici proti Mariboru včeraj malo po 18.00 uri zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba izgubila življenje. Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostjo na PU Murska Sobota je medijem sporočila, da je voznik tovornega vozila povozil pešca, zdravnik pa je na kraju potrdil smrt pešca. Avtocesta A5 je bila zaprta za ves promet, urejen je bil obvoz izven avtoceste.

Je šlo za samomor?

In kaj se je na Pomurki včerajšnjega nesrečnega poznega popoldneva sploh dogajalo? Z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 30-letni moški pritekel čez odbojno ograjo avtoceste pred tovorno vozilo, katerega je vozil državljan Romunije. Voznik se je poskušal umakniti v levo, vendar je s prednjim desnim delom vozila trčil v 31-letnega pešca. Zdravnik je na kraju potrdil smrt pešca in odredil sanitarno obdukcijo. Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožne državne tožilke. Avtocesta je bila zaprta do 21.00 ure. Pokojni mladenič je letošnja druga smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

Na zadnje je bil na Pomurski avtocesti samomor obravnavan decembra leta 2012, v Pincah

Malo pred božičem, leta 2012 se je samomor na Pomurski avtocesti zgodil zaradi spora med tujimi državljani. Bilo je v Pincah. “Na avtocestnem počivališču v Pincah, prišlo do spora med tujimi državljani, ki so skupaj potovali v kombiju. Eden od tujcev je po prepiru vzel svoje stvari in peš odšel po avtocesti proti Lendavi. Eden od sopotnikov mu je to želel preprečiti, osumljeni pa mu je nato med prerivanjem povzročil lahke telesne poškodbe. Poškodovani se zdravi v soboški bolnišnici. Osumljeni je nato zbežal s kraja po avtocesti, okrog kilometer naprej pa je vanj trčil voznik tovornega avtomobila. Tujec je na kraju zaradi hudih poškodb umrl. Na podlagi ogleda kraja, katerega sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, je bilo ugotovljeno, da je šlo za samomor,” je takrat sporočila Policija.