Ostalo

To so rezultati zaključnih izpitov na DSŠ Lendava

Tudi na Dvojezični srednji šoli Lendava so se danes razveselili rezultatov zaključnih izpitov. Kot so iz Dvojezične srednje šole Lendava sporočili preko priljubljenega spletnega socialnega omrežja Facebook, se je zaključnih izpitov v spomladanskem roku udeležilo 17 dijakov.
Zaključni izpit se izvaja ob zaključku izobraževalnega programa nižjega ali srednjega poklicnega izobraževanja. Z uspešno opravljenim zaključnim izpitom kandidat pridobi naziv poklicne izobrazbe, za katero se je šolal. V spomladanskem roku je na Dvojezični srednji šoli Lendava k opravljanju zaključnega izpita pristopilo 17 dijakov, vsi so bili pri opravljanju uspešni, od omenjenih pa je 5 dijakov doseglo vseh možnih 5 točk.

Zaključni izpit so opravljali trije dijaki v programu Avtoserviser, dve dijakinji v programu trgovec, dva dijaka v programu Gastronomske in hotelske storitve, sedem dijakov v programu Mehatronik operater in trije dijaki v programu Elektrikar. Kot so še sporočili pri Dvojezični srednji šoli Lendava, so trije dijaki dosegli maksimalno število 5 točk: Ines Škafar, program Trgovec ter Dorian Hranilović in Marcus Kramberger, program Elektrikar.

Na zaključnem izpitu kandidat v skladu z izpitnim katalogom izkazuje teoretično in praktično znanje, ki ga je pridobil med procesom izobraževanja in s katerim dokaže, da je usposobljen za poklic. Po opravljenem zaključnem izpitu se lahko kandidat zaposli ali pa nadaljuje izobraževanje po vertikali.

Povprečna ocena splošnega uspeha je znašala 3,6 točke.