Ostalo

To so odlikovani pomurski policisti in policistka

V Policijski akademiji v Tacnu je v ponedeljek, 20. junija 2016, generalni direktor policije Marjan Fank, skupaj z ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar, podelil medalje policije za požrtvovalnost in hrabrost. Med odlikovanimi so tudi pomurski policisti.

Medaljo policije je prejela policistka Jasna Litrop Mulec iz Policijske postaje vodnikov službenih psov Murska Sobota

Kljub temu, da ženske veljamo za nežnejši spol, je to lahko na določenih področjih tudi prednost. Občani ženske policistke ocenjujejo za razumevajoče, empatične, prijazne in potrpežljive. Z vsemi naštetimi vrlinami se lahko poistoveti policistka Jasna Litrop Mulec. V mrzlem zimskem večeru, na poti iz službe, je rešila življenje človeku, ki je napol gol, podhlajen in zmeden taval po cesti. Kdo ve, kaj se je siromaku takrat pletlo po glavi. Policistki zagotovo le eno, pomagati in rešiti človeka. Jasna Litrop Mulec je prejela medaljo policije za požrtvovalnost. Celoten članek >>

Rešili življenje komaj deset dni staremu dojenčku

V Brežicah je lani oktobra pet murskosoboških policistov rešilo življenje komaj deset dni staremu dojenčku. V množici so opazili nemirno mater z negibnim otrokom na rokah. Ženska zaradi svoje prestrašenosti in kulturnih razlik najprej ni želela njihove pomoči, a so policisti strokovno pristopili do nje, tako da je njihovo pomoč vendarle sprejela in so lahko pomagali otroku. Ostal je živ. Policisti, ki so pred skorajšnjo smrtjo rešili novorojenčka: Dejan Fajfar, Matjaž Antolin, Aleksander Jerebic, Robert Majc in Robertto Bevk, so prejeli medalje policije za požrtvovalnost.

Policist Boštjan Bačič iz PP Lendava februarja s pohvalo direktorja PU Murska Sobota

Boštjan Bačič je izven službenega časa rešil občana. Zgodilo se je v naselju Bodonci, kjer po njivi moral iskati in reševati občana, čigavo življenje naj bi bilo resno ogroženo. Za Boštjan to ni bilo prvo požrtvovalno dejanje, saj je med drugim, pred nekaj leti skupaj s sodelavcem Andrejem Sobočanom, pomagal občanu, ki se je nenavadno vedel, nato pa se zgrudil. Uspelo jima je doseči, da je moški spet zadihal.

Na fotografiji: Jasna Litrop Mulec (z leve)
Foto: Policija.si