Ostalo

Temperature še kar ne bodo zimske

Pred nami so dnevi, ki ne bodo niti približno kazali na zimo. Dnevne temperature bodo se gibale bistveno nad ničlo, po zimi bo zadišalo zgolj v zgodnjih jutranjih urah. Tudi silvestrovali ne bomo na hladnem.
Pred nami so dnevi, ki niso nič kaj zimski. Dnevne temperature se bodo gibale med štirimi in osmimi stopinjami, med tem, ko bodo jutra nekoliko bolj sveža. Najhladnejše jutro je bilo včerajšnje. Izmerili smo -6 stopinj Celzija, a se je čez dan ogrelo na sedem stopinj Celzija. Prijetno so nas božali sončni žarki, kar bo trajalo še danes, ko bomo izmerili najvišjo temperaturo v tem tednu, v prihodnjih dneh pa bodo sončne žarke zakrivali oblaki.

Toplo bo tudi na Silvestrovo. Jutranja temperatura bo ena stopinja nad ničlo, dnevna sedem. Tudi v torek in sredo ne bo pretirano hladno. V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, po nižinah bo večji del dneva megla. V nedeljo bo pretežno oblačno, na severovzhodu bodo možne rahle padavine. Zapihalo bo. Nad južno polovico Evropo se zadržuje območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam od severa razmeroma topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

V zadnjih urah leta se bo predvidoma povsod zjasnilo. Megla po nižinah bo le malo verjetna, zato bodo ognjemeti dobro vidni. Se bo pa treba za silvestrovanja na prostem toplo obleči, saj bodo temperature nekaj stopinj pod ničlo.